Smile Media

O aplicație creată la Cluj digitalizează programările și rezervările pentru pasionații de sport - WebPR

Thumbnail

Clienții sălilor de fitness, cabinetelor medicale și saloanelor de înfrumusețare folosesc tot mai mult aplicațiile de tip calendar pentru programarea ședințelor sau vizitelor. Pe parcursul ultimelor 16 luni s-au făcut în jur de 65000 de programări prin Calendis pentru diferite activități sportive. Pentru afaceri aplicațiile sunt o metodă eficientă de optimizare a timpului de lucru și a gradului de ocupare.

Serviciile sportive, inclusiv cele de fitness, sunt într-o dezvoltare continuă de peste 10 ani; unii furnizori au un grad înalt de digitalizare a business-ului și folosesc metode creative de a menține contactul constant cu clienții.

Pentru aceste afaceri, și nu numai, aplicațiile pentru programări sunt o metodă eficientă de optimizare a timpului de lucru și a gradului de ocupare. De asemenea, îți pot oferi o metodă de a fi în contact direct cu clienții tăi prin trimiterea de oferte personalizate și notificări înaintea programării.

În Cluj, promovarea sportului de masă corespunde unui trend european. Numărul de evenimente sportive și competiții adresate amatorilor de mișcare e în creștere, iar clujenii pot accesa gratuit facilitățile celei mai moderne baze sportive, Baza Sportivă Gheorgheni. Pentru a beneficia de terenurile de tenis, fotbal și baschet, pistele de popice, sălile de tenis cu peretele și mesele de tenis de masă clujenii pot face rezervări online cu ajutorul calendis.ro. În ultimele 16 luni s-au făcut în jur de 65000 de rezervări online pentru aceste sporturi, potrivit datelor extrase din aplicația de tip calendar.

Sălile de fitness reprezintă o altă opțiune de a te menține activ și în formă. În momentul de față sunt peste 60 de săli de fitness în Cluj. Există o competiție între aceste business-uri pentru a oferi clienților servicii cât mai diverse și de a-i fideliza pe termen lung.

Cluj-Napoca a fost numit Oraș European al Sportului în anul 2018, titlu ce presupune recunoașterea internațională a comunităților care creează contexte favorabile dezvoltării sportului pentru locuitorii săi.

Bărbații preferă sporturile de echipă, femeile preferă sala de fitness

Prin accesul gratuit și dotările bazei, Primăria Municipiului Cluj-Napoca dorește să încurajeze clujenii de toate vârstele să facă sport. Peste 65.000 de programări s-au făcut pentru toate sporturile disponibile la cea mai modernă bază sportivă din Cluj-Napoca, dovedind un interes din ce în ce mai mare pentru menținerea unui stil de viață activ.

Numărul efectiv al persoanelor ar putea fi mai mare deoarece la sporturile de echipă (fotbal sau baschet de exemplu), o singură rezervare figurează în sistem pentru un întreg teren.

  • Bărbații sunt, aparent, mari amatori ai sporturilor de echipă, ce pot fi practicate într-o bază sportivă, aceștia reprezentând 69% din totalul programărilor menționat anterior.

  • Femeile reprezintă în schimb 55% din totalul clienților sălilor de fitness beneficiind de serviciile specializate ale acestora.

Integrarea activităților sportive în programul fiecăruia are un rol benefic pe termen lung, mai ales în contextul național, în care problemele cardiace se regăsesc pe prima poziție în topul afecțiunilor cel mai des întâlnite la populația adultă.

E ușor de observat, atât la sportul de masă cât și la fitness că grupul cel mai activ este cuprins în intervalul de vârstă 25-34 de ani, reprezentând cel puțin 50% din totalul rezervărilor.

Thumbnail
Thumbnail

Serviciile de fitness sunt reprezentate în mare parte de aerobic și TRX, care este o adiție relativ recentă pe piața din România. E o dovadă în plus că furnizorii de servicii de fitness sunt dornici să își atragă clienții prin diversificare și investiții în echipamente și cursuri noi.

De asemenea se observă o pondere mare a claselor de fitness, ceea ce se traduce printr-o preferință a clienților de a participa în grup, în cadrul unor clase cu scop și durată bine definite, cel mai probabil din cauză că ziua grupurilor de vârstă cele mai active este destul de încărcată. Totodată acest gen de clase furnizează și o doză în plus de motivație pentru participanți.

 

Activitățile sportive cele mai căutate

De ceva vreme, sporturile de echipă sau individuale au devenit populare și pentru că diverse companii și organizații din Cluj încurajează participarea angajaților în competiții sportive.

Se observă că numărul de rezervări la cele mai practicate sporturi în echipă, fotbal și baschet, totalizează 14.657. Aceste numere înseamnă aproape 150.000 de vizite la Baza Sportivă Gheorgheni doar pentru aceste sporturi, echipele fiind de obicei de cel puțin 5 vs.5.

Thumbnail

 

Sperăm că platforma oferită de Calendis încurajează tendințele de implicare individuală sau împreună cu prietenii în activități sportive.

Toate tipurile de business-uri care funcționează pe bază de programări, de exemplu, clinici și cabinete medicale, psihologice sau veterinare, saloane de înfrumusețare, săli de sport, săli de escaladă, escape rooms sau studiouri foto/video pot beneficia prin Calendis de o metodă de programare rapidă online și notificări înainte de programări.

 

Surse:

Toate datele au fost luate din Calendis, platforma de programări prin care clujenii își pot face rezervări online la Baza Sportivă Gheorgheni și programări online la clinici, cabinete medicale și diferite businessuri din Cluj-Napoca.

Parallax

Vizualizari
558
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 412
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri