Raluca Abrihan

Cine sunt cei mai căutaţi lucrători pe OLX şi de ce îşi schimbă românii locul de muncă

Thumbnail

Peste 70% dintre candidații de pe OLX și-ar schimba locul de muncă în următoarele 12 luni, iar cei mai mulți dintre ei (87.42%) sunt deschiși să-și schimbe domeniul de activitate, potrivit unui chestionar realizat de OLX în luna martie, pe un eșantion de 1.400 de vizitatori din secțiunea Locuri de Muncă. Unul dintre principalele motive pentru care respondenții și-ar schimba locul de muncă este conturat de nevoia unui salariu mai mare (66.96%), arată un studiu realizat de platforma de anunțuri.

Atunci când ne gândim la profilul angajatului, putem vedea că bărbații se regăsesc pe platformă în proporție de 70.72%, iar majoritatea candidaților au între 35-54 de ani (56.26%) sau 25-34 (23%). De asemenea, cei mai mulți dintre respondenți provin din zona București-Ilfov (20,17%).

Suma minimă în plus pentru care un angajat și-ar schimba locul de muncă variază între:

  • 46% - între 150 – 200 lei

  • 37% - peste 200 lei

  • 9% - între 100 -150 lei

  • 8% - între 50 – 100 lei

În ceea ce privește salariul net al candidaților, putem vedea că acesta variază între 1.100 – 1.500 lei, în proporție de 35%, iar topul beneficiilor pe care candidații le primesc în acest moment este condus de bonurile de masă, cu 41% și transportul asigurat, cu 22%.

Cele mai mari dorințe ale candidaților de pe OLX sunt, în acest moment, un salariu mai mare și un program de lucru mai lejer. Pentru asta, ei sunt foarte flexibili pe piața locurilor de muncă: o proporție covărșitoare de 87.42% dintre candidați au declarat că sunt dispuși să-și schimbe domeniul de activitate, iar cei mai mulți dintre ei spun că dedicarea, experiența în domeniu și adaptarea la programul de muncă sunt principalele lor atuuri, pe care sunt dispuși să le pună în practică pentru o sursă de venit mai bună.”, a declarat Paul Neagoe, Business Manager OLX România.

Printre categoriile cu cele mai multe anunțuri de locuri de muncă noi se află: șoferi – servicii auto - curierat, ingineri – meseriași – constructori, munca în străinătate și multe altele.

Topul județelor cu cele mai multe căutări în sectiunea locuri de muncă este deținut de București, cu un total de 2.679.238 de căutări. Pe locul doi se află județul Cluj, cu 708.662 căutări, urmat de județul Timiș – 468.796 căutări. În schimb, cele mai puține căutări la nivel de județ se regăsesc în Harghita, cu un total de 6.885 căutări.

(Recrutezi? Postează joburile tale pe Startupcafe și fă-le cunoscute către profesionistii care ne citesc.  Secțiunea „Locuri de munca, oferte de lucru”)

Parallax

Vizualizari
1237
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri