Claudiu Zamfir

Antreprenor român din IT: Multe firme sunt împinse să plătească salarii la negru

Thumbnail

La fiecare 100 de lei primiți de angajat în mână, statul încasează încă aproximativ 75 de lei, iar unele dintre firme sunt împinse spre plata salariilor „la negru” pentru că „nu au de ales”, spune antreprenorul Mircea Căpățînă, cofondator al sistemului electronic de facturare Smart Bill.  

„Iată <<formula magică>>: statul ia cam 75% din cât iei tu în mână. La fiecare 100 lei pe care-i iei tu, statul ia vreo 75 de lei. Daca tu ai 3000 de lei în mână, statul, pe munca ta, ia cam 2250 de lei. Firma plătește 3000 + 2250=5250 de lei. La 4000 ai tăi, statul ia 3000 și firma plăteșe 7000. O bucurie! Când, la angajare cerem 2500 net și nu știm (să fim sinceri, mai nimeni nu știe!) și nici nu ne interesează cât plătește firma în plus, nu putem vorbi de taxele pe care le plătim noi. Noi vrem x mii în mână, punct (...) Desigur, nu vorbim de cazurile cu plata la negru spre care multe firme sunt împinse pentru că nu au de ales”, scrie Mircea Căpățînă pe blogul său.

El face apel la angajații din România să se intereseze mai mult de modul în care statul cheltuie banii înacasați de pe urma muncii lor. „Acum gândește-te pentru o clipă: dacă ai primi toți cei 7000 de lei în „mână”, după care ar trebui să plătești tu, cu mâna ta 3000, în fiecare lună, cum te-ai simți? Te-ar interesa mai tare ce se întâmplă cu banii ăia?”.

Citește mai departe pe blogul lui Mircea Căpățînă....

Parallax

Vizualizari
7282
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri