CZ

Finlandezii care au făcut Angry Birds vor să iasă pe bursă la o valoare de 2 miliarde de dolari

Imagine principala
angry birds

Producătorul jocului Angry Birds, Rovio Entertainment, vrea să lanseze o ofertă publică iniţială care ar putea evalua compania finlandeză la aproximativ 2 miliarde de dolari, cel mai devreme în luna septembrie, au declarat persoane apropiate situaţiei pentru Bloomberg, citat de News.ro.

Rovio ar putea atrage circa 400 de milioane de dolari prin listarea la bursa din Finlanda, au spus sursele.

Nu a fost luată încă o decizie finală, iar compania ar putea decide să rămână în continuare nelistată la bursă.

Între băncile care acordă consultanţă Rovio pentru posibila listare se află Carnegie Bank, Danske Bank şi Deutsche Bank.

Reprezentanţii Rovio, Carnegie, Danske şi Deutsche Bank au refuzat să comenteze.

Rovio a raportat pentru 2016 o creştere de 34% a veniturilor, la 190,3 milioane de euro, şi un profit înainte de dobânzi şi taxe de aproximativ 17,5 milioane de euro, comparativ cu pierderi în 2015.

Ca şi alţi producători de jocuri, Rovio a căutat alte surse de creştere, după succesul iniţial al Angry Birds destinat dispozitivelor mobile.

Rovio a vândut în martie o parte din afaceri către Kaiken Entertainment, un startup condus de fostul său director general Mikael Hed şi alţi veterani ai companiei.

Vânzarea, care a inclus studioul de animaţie al Rovio, operaţiunile de publishing şi unele proprietăţi fără legătură cu Angry Birds, a făcut parte din reorganizarea companiei.

Rovio a fost fondată în anul 2003, la Helsinki, sub numele de Relude, de către Niklas Hed, Mikael Hed, Kim Dikert și Jarno Väkeväinen.

Parallax

Vizualizari
501
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri