Denisa Crăciun

74% dintre angajații români vor să își schimbe jobul în 2023, cei mai mulți îngrijorați de volumul mare de muncă dacă angajatorul va face concedieri

Joburi in 2023

74% dintre angajații români vor să își schimbe locul de muncă în 2023, iar peste jumătate dintre aceștia susțin că vor fi nevoiți să preia mai multe sarcini dacă echipele se reduc, arată un sondaj.

Alți 17% se tem că veniturile lor vor scădea, 9% se tem că vor ajunge la burnout și tot atâția sunt îngrijorați că angajatorul va impune întoarcerea completă la birou, potrivit unui sondaj realizat de platforma de recrutare online BestJobs.

Dacă își vor căuta un nou loc de muncă, cele mai importante criterii vizate de candidați sunt salariul (peste 80%), mediul de lucru (aproximativ 40%), volumul de muncă (aproape 22%) și dimensiunea companiei și implicit potențialul acesteia de a rezista în fața unei crize economice (peste 21%).

Pentru a-și menține stilul de viață și în 2023, 75% dintre respondenții sondajului declară că ar avea nevoie de o creștere salarială. Totodată, 37% vor mai multe oportunități de a avansa în carieră, iar 35% se așteaptă la mai multe beneficii extrasalariale.

Aproximativ 20% vor să primească mai mult sprijin din partea angajatorului pentru asigurarea unui echilibru dintre viața personală și cea profesională, în timp ce 26% își doresc mai multă apreciere.

Totodată, peste 15% vor să beneficieze de un program de lucru flexibil în 2023 și tot atâția vor să aibă posibilitatea de a lucra de la distanță.

Top beneficii extrasalariale pe care angajații vor să le primească

  • mai multe zile de concediu de odihnă (37%);
  • program flexibil (35%);
  • posibilitatea de lucra de acasă (35%);
  • abonament la clinici medicale private (28%);
  • cursuri și traininguri de specialitate (aproximativ 28%);
  • pensia privată facultativă (peste 25%).

Potrivit sondajului BestJobs, 59% dintre candidați preferă drept angajator o companie privată, în timp ce 32% s-ar îndrepta către o instituție de stat. 

77% vor să lucreze full-time, la un angajator care să le ofere siguranța locului de muncă, în timp ce aproape 10% vor să fie contractori independenți/freelanceri, ca să poată alege când și pentru cine să lucreze și astfel să își poată gestiona timpul mai bine.  

Parallax

Vizualizari
292
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri