Denisa Crăciun

Angajații români, pe primul loc în Europa la implicarea la job / 35% se simt stresați la locul de muncă (studiu global)

joburi 2023

Un studiu global arată că 35% dintre angajații români spun că se se simt implicați în sarcinile pe care le au de îndeplinit la job.

Studiul Gallup - State of the Global Workplace concluzionează că România ocupă primul loc în topul țărilor europene la implicarea angajaților la locul de muncă. Pe ultimele poziții la acest capitol sunt francezii (7%) și italienii (5%), conform raportului.

Pe de altă parte, Europa ocupă ultima poziție la acest capitol în clasamentul global, cu un procent de doar 13%, Asia de Sud fiind pe primul loc, cu un procent de 33%, urmată de SUA & Canada (31%).

Raportul mai arată, printre altele, că 35% dintre români spun că se simt stresați la locul de muncă, rezultat ce face ca România să se situeze pe locul 27 la nivel european. Grecia ocupă primul loc în acest top, 60% dintre respondenți afirmând că se simt stresați la job.

În plus, 13% dintre respondenții din România se simt furioși la job, ceea ce ne situează pe locul 23 la nivel european. La această categorie, Muntenegru ocupă prima poziție, cu 33% dintre respondenți care afirmă că sunt furioși la locul de muncă. 

La nivel global, mai mult de jumătate dintre angajați (59%) fac quiet quitting, iar 18% loud quitting, potrivit raportului. Cei din prima categorie spun că problemele legate de angajamentul sau cultura angajaților, salariul și beneficiile acordate de angajator sau bunăstarea la job sunt principalele lucruri pe care le-ar îmbunătăți la locul de muncă actual.  

Tot la nivel global, 51% dintre cei care au deja un job își caută în mod activ un alt loc de muncă sau urmăresc ofertele de joburi. 

Sondajul a fost realizat în perioada aprilie 2022 - martie 2023, în peste 160 de țări. Gallup chestionează de obicei 1.000 de persoane din fiecare țară sau zonă, folosind un set standard de întrebări.

Parallax

Vizualizari
1330
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri