Raluca Abrihan

Persoanele mai în vârstă au aceleaşi pretenţii de la un job ca milenialii. Ce aşteptări au de la angajatori cei de peste 55 de ani

Thumbnail

Chiar dacă datele arată că odată cu înaintarea în vârstă angajaţii sunt tot mai puţin dispuşi să îşi schimbe jobul, un studiu realizat de Culture Amp şi citat de BusinessInsider, arată că şi cei cu vârsta de peste 55 de ani au aceleaşi aşteptări de la firmele pentru care lucrează ca cei din generaţia Millennials.

 

Un studiu realizat de Culture Amp arată că, la fel ca milenialii (tineri cu vârste între 16-34 de ani), angajaţii cu vârste între 55 şi 64 de ani îşi doresc locuri de muncă care să le dea satisfacţie ca aduc plus valoare, că ceea ce fac are un impact pozitiv.

Cercetarea a fost făcută pe 500.000 de angajaţi din 750 de firme din Europa, Statele Unite şi Australia şi arată că, mai important decât partea financiară, persoanele mai învârstă sunt motivate la locul de muncă de încrederea pe care o inspiră conducerea firmei şi capacitatea companiei de a le oferi oportunitaţi de dezvoltare personală.

Angajaţii mai în vârstă sunt de cele mai multe ori resemnaţi în ceea ce priveşte ideea de a câştiga foarte mulţi bani, dar îşi doresc în schimb să se concentreze pe o muncă care să însemne ceva – explică realizatorii studiului.

Însă, în comparaţie cu cei tineri, persoanele mai în vârstă s-au arătat foarte interesate şi de ideea de a avea un job care să-i ajute “să schimbe lumea”.

Fiecare grupă de vârstă a aşezat pe primele locuri la factorii motivanţi în păstrarea unui job aspecte precum: dezvoltarea personală, încrederea în conducerea companiei şi viziunea companiei. Doar cei cu vârsta de peste 55 de ani s-au arătat foarte interesaţi şi de impactul pozitiv pe care l-ar putea avea munca lor, în lume.

Sursa: BusinessInsider

Citeşte şi:

5 lucruri pe care nu le ştii despre tinerii Millennials. ​Mituri versus adevăruri 

Parallax

Vizualizari
2859
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri