Raluca Abrihan

Topul oraşelor europene cu cei mai mulţi IT-işti. Pe ce loc se află Bucureştiul

Thumbnail

În Europa Centrală şi de Est sunt peste 800.000 de specialişti IT, ceea ce înseamnă că există mai mult talent în domeniu, în această regiune, decât în ţări precum Germania, Marea Britanie sau Franţa. Arată un raport al CESA. Bucureşti, Varşovia, Budapesta, Viena sunt cele patru capitale din CEE aflate în totpul oraşelor europene cu cei mai mulţi IT-işti.

Pe primul loc în top se află Londra – cu peste 300.000 de dezvoltatori IT, urmată de Paris (181.000) şi Moscova (144.000).

Bucureştiul se află pe locul 16, cu peste 53.700 de specialişti IT, urmat de oraşele Milano, Copenhanga şi Roma, dar se află în urma caplitaei ungariei, Budapesta (57.900).

Acelaşi raport arată că startup-urile din regiune sunt mulţumite de uşurinţa de a gasi specialişti IT în zona CEE (55%), însă startup-urile dezvoltatoare de software spun că aproape 80% din cheltuieli reprezintă costurile cu salariile programatorilor, chiar dacă acestea sunt considerabil mai mici în comparaţie cu cele ale IT-iştilor din alte ţări europene. Chiar şi în Viena, capitala celui mai dezvoltat stat din regiune salariile lor sunt cu 20% mai mici decât cele ale programatorilor din Germania, mai arată raportul CESA.

TOP 20 oraşe europene, în funcţie de numărul de specialişti IT:

Thumbnail
sursa: Whitepaper CEE

Parallax

Vizualizari
9203
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri