Adi Iacob

Angajaţii provoacă 50% dintre incidentele de securitate cibernetică din rețelele industriale: Studiu

Thumbnail

În ciuda automatizării, factorul uman mai poate pune în pericol procesele industriale: greșelile angajaților s-au aflat în spatele a 52% dintre incidentele care au afectat tehnologiile operaționale și sistemele industriale de control, în 2018, potrivit unui studiu.

Pe fondul infrastructurilor industriale tot mai complexe, numărul de specialişti să dispună de abilităţi avansate de protecție este deficitar. Nu sunt suficienți specialiști care să se ocupe de noile amenințări și există un nivel scăzut de conștientizare în rândul angajaților, potrivit unui raport Kaspersky, citat de Mediafax.

Patru din cinci organizații (81%) consideră că digitalizarea rețelei operaționale este importantă sau foarte importantă pentru acest an. Cu toate beneficiile pe care le aduce infrastructura conectată, există și riscuri de securitate cibernetică.

Securitatea cibernetică este o prioritate pentru 87% dintre respondenţii studiului, însă doar puțin peste jumătate dintre companii (57%) au un buget alocat pentru securitate cibernetică industrială.

În aproape jumătate dintre companii (45%), angajații responsabili cu securitatea infrastructurii IT supraveghează și securitatea rețelelor OT / ICS, adăugând această sarcină la responsabilitățile lor de bază. O astfel de abordare poate avea riscuri de securitate: deși rețelele operaționale și cele corporate sunt din ce în ce mai conectate, specialiștii pe fiecare dintre acestea pot avea abordări (37%) și obiective (18%) diferite atunci când vine vorba de securitate cibernetică.

„Studiul din acest an arată că organizațiile încearcă să îmbunătățească protecția pentru rețelele industriale (...) Însă acest lucru poate fi realizat numai dacă abordează riscurile legate de lipsa personalului calificat și de erorile angajaților. Adoptarea unei abordări cuprinzătoare, care îmbină protecția tehnică și pregătirea periodică a specialiștilor în securitatea IT și a operatorilor de rețele industriale, va face ca rețelele să rămână protejate împotriva amenințărilor, iar abilitățile personalului să fie la zi”, explucă Georgy Shebuldaev, Brand Manager, Kaspersky Industrial Cybersecurity.

Parallax

Vizualizari
213
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri