Raluca Abrihan

Cum pot firmele trece peste criza lipsei de personal

Thumbnail

România traversează o adevărată iarnă demografică și sunt date care ne arată că pe fondul migrației și din cauze naturale am ajuns să pierdem anual 300.000 de oameni. Importul de specialiști din străinătate, automatizarea și externalizarea reprezintă principalele soluții pe termen scurt și mediu pentru companiile din România, care se confruntă cu o lipsă de personal fără precedent, susţine Marian Hanganu, directorul de vânzări al Romanian Software.

În primul rând, importul de personal a ajuns să fie o opțiune tot mai des luată în calcul de angajatori, pe fondul crizei din piața muncii. Conform statisticilor de anul acesta, țării noastre îi lipsesc peste un milion de oameni care ar trebui să acopere diverse posturi”, a punctat directorul de vânzări al Romanian Software.

România traversează o adevărată iarnă demografică și sunt date care ne arată că pe fondul migrației și din cauze naturale am ajuns să pierdem anual 300.000 de oameni. Companiile au la dispoziție doar câteva modalități, prin care pot contracara lipsa de personal care se tot adâncește, iar importul de muncitori străini este, în cele mai multe dintre situații, una dintre soluțiile viabile”, a mai spus Marian Hanganu.

Potrivit acestuia, pe lângă importul de specialiști și automatizare, externalizarea anumitor activități și robotizarea sunt alte variante care pot fi aplicate pentru a contracara efectele crizei de personal cu care se confruntă tot mai mulți angajatori din România.

Directorul de vânzări al Romanian Software a adăugat că firma pe care o reprezintă își ajută clienții să acopere deficitul de angajați în mod concret prin oferirea de servicii de leasing sau închiriere de personal din Vietnam, China și India, dar nu se limitează numai la aceste țări.

Printre avantajele majore ale leasingului de personal se numără economia de timp și de bani, mai ales având în vedere economiile care se fac cu recrutarea și cu plata taxelor și a impozitelor, mai susţine specialistul.

Parallax

Vizualizari
929
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri