Claudiu Zamfir

Americanii plătesc un preț de până la un sfert de miliard de dolari pentru a cumpăra firma IT românească Fortech (surse ZF)

calin vaduva fortech

Părțile implicate în tranzacție nu au dezvăluit prețul la care compania americană GlobalLogic a convenit să cumpere firma IT românească  Fortech, dar acum jurnaliștii de la Ziarul Financiar au aflat suma achiziției.

Potrivit unor surse din piața de tehnologie, citate de ZF, americanii au fost de acord să plătească până la 240 de milioane de euro (mai mult de un sfert de miliard de dolari) pentru compania clujeană Fortech. Din această sumă, 160 milioane de euro sunt plătiți imediat, iar restul de 80 de milioane de euro va fi achitat de cumpărător dacă firma românească va atinge anumite obiective în următorii doi ani.

Din acești bani, cât vor reveni fondatorilor companiei clujene? Fortech a fost deschisă, în anul 2003, de Călin Văduva, Ana Silvia Banabic și Dorel Banabic.

Potrivit Ziar de Cluj, înainte de tranzacție fondatorul principal și CEO-ul Fortech, Călin Văduva, deținea 46% din companie, printr-o altă firmă a sa, CMM Lead Investment. Astfel, lui Călin Văduva i-ar reveni circa 110 milioane de euro din suma totală a tranzacției.

Dorel Banabic și Ana Silvia Banabic, cu câte 12% din Fortech, s-ar alege și ei cu câte 28 de milioane de euro, dacă totul merge conform planului.

Alți acționari ai Fortech erau: Marius Vanca, cu 16%, Mihai Ștefan Calinici cu 8%, Daniel Olivian Tofan cu 4% și Alexandru Dan Petric cu 2%, conform Ziar de Cluj.

Așa cum am relatat pe StartupCafe.ro, în noiembrie 2022, grupul tech GlobalLogic, din Silicon Valley, California, membru al conglomeratului japonez Hitachi, a ajuns la un acord pentru a cumpăra integral firma clujeană de software Fortech SRL.

Fortech SRL şi subsidiara sa Fortech Software Solutions SRL, cu sediul central în Cluj-Napoca, reprezintă unul dintre cei mai mari furnizori de servicii IT din România și din regiune.

Asociații din firma românească au semnat acordul de vânzare a tuturor părților sociale deținute de aceștia în cadrul Fortech SRL către compania americană GlobalLogic, membră a grupului Hitachi și lider în domeniul ingineriei digitale.

Fortech este o companie de servicii software cu sediul central în Cluj-Napoca. Deține și hub-uri de inginerie în Oradea, Iași, Brașov și București.

Cu peste 1.100 de angajaţi si colaboratori, expertiza tehnică a Fortech este cunoscuta într-o varietate de sectoare, de la cel auto și financiar la cel al sănătății și multe altele. Firma  acoperă întregul ciclul de dezvoltare a software-ului pentru a oferi inovația, scalabilitatea, calitatea și viteza de care au nevoie clienții săi.

Din 2003, peste 200 de brand-uri au ales Fortech ca partener de inginerie software.

De partea cealaltă, GlobalLogic, companie membră a conglomeratului nipon Hitachi, este un lider în ingineria produselor digitale. GlobalLogic ajută clienții să proiecteze și să construiască produse, platforme și experiențe digitale inovatoare pentru lumea modernă.

Cu sediul central în Silicon Valley (la San Jose, California), GlobalLogic operează studiouri de proiectare și centre de inginerie în întreaga lume, extinzând expertiza sa către clienții din industria auto, comunicații, servicii financiare, sănătate și științe ale vieții, producție, media și divertisment, semiconductori și tehnologie.

Parallax

Vizualizari
10860
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri