Adi Iacob

Amazon a fost victima hackerilor: Peste 100 de vânzători au fost afectați

Thumbnail

Documentele obținute de Bloomberg arată că gigantul e-commerce Amazon a fost victima unei fraude "extinse" care a permis hackerilor să obțină acces la conturile a aproximativ 100 de vânzători și să transfere bani în conturile lor bancare. Compania a confirmat agenției de știri că a a efectuat o investigație asupra incidentului.

Potrivit documentelor, Amazon consideră că frauda a avut loc între luna mai și octombrie 2018. Atacatorii au reușit să înlocuiască datele bancare asociate cu conturile vânzătorilor cu cele controlate de ei (la Barclays și Prepay), scrie Gizmodo

Avocații Amazon au solicitat unui judecător din Londra să permită căutarea de legături între fraude și conturile de la Barclays și Prepay. Ei au recunoscut că cele două instituții nu sunt vinovate , dar au adăugat că acest accesul la informații este necesar pentru a "investiga frauda, identifica și să urmări atacatorii" și localiza banii furați.

Echipa juridică a Amazon susține că informațiile necesare pentru a accesa conturile vânzătorilor au fost obținute prin atacuri de tip phishing și nu din cauza unei vulnerabilități în sistemele companiei. Amazon nu a oferit informații despre sumele de bani sustrase de hackeri. 

  • Phishing-ul este o metodă de furt de identitate prin care se încearcă obținerea, de la clienții unei organizatii – indiferent de aria sa de activitate - a unor date personale sau confidențiale. Acestea pot fi folosite ulterior în mod ilegal de catre răufăcători, pentru a efectua tranzacții în contul clientului respectiv. Pentru aflarea lor, atacurile de phishing se folosesc de un canal electronic de comunicație (e-mail, telefon) sau de un program rău intenționat, care exploatează vulnerabilitățile sistemului pentru a fura date.
Parallax

Vizualizari
971
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri