Raluca Abrihan

Amazon ar putea lansa un “Netflix” al jocurilor video

Thumbnail

Amazon, care vinde în marketplace-ul său nenumărate jocuri video, ar putea lansa un serviciu care să funcţioneze precum “Netflix”, dar cu jocuri video, unde pasionaţii de gaming vor putea să se joace online.

O platformă similară este PlayStation Now, a celor de la Sony, notează businessinsider.com. La un astfel de proiect lucrează şi Netflix, potrivit presei străine, o platformă prin care gamerii să se poată juca online, prin streaming, fără să fie nevoiţi fără să fie nevoiţi să-şi cumpere sau să descarce un anume titlu.

Sursele citate mai spun că Amazon se află, în prezent, în discuţii cu mai mulţi publisheri de jocuri video, dar cel mai probabil platforma va fi lansată după 2020.

Amazon are la dispoziţie infrastructura necesară pentru a lansa un astfel de serviciu, având propriul cloud, Amazon Web Services, în timp ce alte companii precum Sony, a fost nevoită să achizioneze firme precum OnLive şi Gaikai, pentru a obţine infrastructura pentru PlayStation Now. Dar Amazon nu este singura companie care beneficiază de acest avantaj, spre exemplu Microsoft s-a bazat pe propria infrastructura cloud, Azure, pentru a lansa Project xCloud, serviciul unde pasionaţii de jocuri pot juca prin streaming jocurile Xbox, sau Google care foloseşte propriul cloud penru a lansa Project Stream, un serviciu care permite accesul la jocuri video prin streaming direct din browserul Chrome.

De asemenea, presa străină mai scrie că Amazon a început deja să facă angajări pentru acest nou proiect, chiar dacă încă nu a fost anunţat oficial.

Parallax

Vizualizari
2582
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri