Adi Iacob

Amazon pregătește o oglinda care te îmbracă în haine virtuale

Thumbnail

Amazon vrea să rezolve o mare problemă a magazinelor online de haine: clienți vor putea proba pe internet hainele.

Mulți sunt sceptici în ceea e privește cumpărăturile online de haine, fără să probeze pentru a vedea dacă îmbrăcămintea li se potrivește. Asta ar putea să nu mai fie o problemă în curând, acum că Amazon a brevetat o oglindă de “realitate amestecată”, care permite clienților să probeze în mod virtual hainele în timp ce sunt plasați într-o locație virtuală, scrie GeekWire.

Brevetul descrie oglinda ca parțial reflectorizantă și parțial transmisivă și utilizează o combinație de afișaje, camere și proiecții pentru a crea imaginea amestecată. Oglinda funcționează prin scanarea mediului pentru a genera un model virtual și apoi identifică fața și ochii utilizatorului pentru a determina ce obiecte trebuie văzute ca o reflecție, scrie The Verge. Odată ce acest proces este finalizat, hainele virtuale și scena sunt transmise prin oglindă pentru a crea rezultatul amestecului realității.

Nu toate ideile brevetate se transformă în produse, însă Amazon a achiziționat anul trecut Body Labs, un furnizor de software de inteligență artificială, care înțelege forma corpului și mișcarea oamenilor din fotografii sau videoclipuri.

 

 

Cu ajutorul inteligenței artificiale, compania poate crea modele 3D ale corpurilor umane în mișcare și apoi să le imbrace în echipamente virtuale.

 

Thumbnail
bodylabs.com

 

Amazon a căutat din ce în ce mai mult un loc în industria modei, construind în mod ambițios afaceri în acest sector, inclusiv prin lansarea propriilor linii de îmbrăcăminte și prin dezvoltarea de algoritmi care să proiecteze îmbrăcăminte bazate pe tendințele modei Instagram. 

Citește și

Amazon cumpără un startup ce construieşte modele 3D

 

Surse: GeekWire, The Verge

Parallax

Vizualizari
1208
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri