Adi Iacob

Amazon anunță o investiție de 1 miliard de dolari în India

Thumbnail

Șeful Amazon ― Jeff Bezos ― a anunțat o investiție majoră în India, de 1 miliard de dolari, spunând că țara este o piață-cheie pentru creștere. Firma va investi în digitalizarea întreprinderilor mici și mijlocii, permițându-le să vândă și să opereze online, anunță BBC.

Vorbind la un eveniment al companiei din New Delhi, Bezos a mai spus că secolul XXI „va fi secolul indian”, scrie Mediafax.

Vizita de trei zile a miliardarului de e-commerce în India este de așteptat să fie afectată de proteste. Mii de mici comercianți din 300 de orașe au planificat demonstrații împotriva a ceea ce ei consideră ca impact negativ al Amazon pe piața de retail locală.

Aceștia susțin că Amazon îi alungă din afaceri, oferind produse cu reducere și favorizând câțiva vânzători mari de pe platforma sa. Amazon neagă acuzațiile.

Bezos a mai spus că gigantul de retail online se așteaptă să exporte bunuri fabricate în India în valoare de 10 miliarde de dolari până în 2025 și că Amazon s-a angajat deja la investiții de 5,5 miliarde de dolari în țară.

Piața de comerț electronic din India este dominată în prezent de Amazon și Flipkart, care este deținută de compania americană Walmart.

Ambele companii au suferit un recul anul trecut, când guvernul indian a introdus noi legi care restricționează vânzările comercianților cu capital străin din online.
 

Parallax

Vizualizari
594
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri