Denisa Crăciun

Amazon cumpără iRobot, producătorul aspiratoarelor Roomba, pentru 1,7 miliarde dolari

Thumbnail

Amazon va cumpără iRobot, producătorul celebrelor aspiratoare robotice Roomba pentru 1,7 miliarde de dolari, conform unui anunț făcut vineri.

Amazon a anunțat vineri că a încheiat un acord prin care va achiziționa compania americană de tehnologie iRobot pentru 61 de dolari per acțiune, finalizarea tranzacției fiind supusă aprobării de către acționarii producătorului de aspiratoare și reglementărilor în vigoare.

După ce tranzacția va fi finalizată, Colin Angle va rămâne CEO-ul (director general) iRobot.

„Știm că a economisi timp contează, iar treburile necesită timp prețios care poate fi petrecut mai bine făcând ceva ce le place clienților”, a spus Dave Limp, SVP Amazon Devices.

„De-a lungul multor ani, echipa iRobot a dovedit capacitatea de a reinventa modul în care oamenii fac curățenie cu produse incredibil de practice și inventive – de la curățarea când și unde doresc clienții, evitând obstacolele comune din casă, până la golirea automată a coșului de colectare”, a mai spus acesta.

De cealaltă parte, CEO-ul iRobot, Colin Angle, a spus că „de când am fondat iRobot, echipa noastră a avut misiunea de a crea produse inovatoare și practice, care ușurează viața clienților, prin invenții precum Roomba și iRobot OS”.

iRobot este o companie care proiectează și construiește roboți și alte device-uri inteligente pentru casă, produse ce simplifică sarcinile din gospodărie.

Firma a lansat primul aspirator autonom Roomba în 2002.

Aspiratorul Roomba are un set de senzori care îl ajută să aspire singur podeaua unei case și care detectează punctele murdare și obiectele din încăpere.

iRobot a vândut peste 30 de milioane de aspiratoare robotice Roomba până în prezent.

Parallax

Vizualizari
592
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri