Claudiu Zamfir

Amazon.com, investigată de Uniunea Europeană pentru „Buy Box” și informațiile colectate de la comercianții de pe marketplace

Thumbnail

Amazon.com este investigată de Comisia Europeană care vrea să vadă dacă platforma americană de comerț online încalcă legislația UE din domeniul concurenței colectând date sensibile de la alți comercianți care vând prin intermediul marketplace-ului Amazon.

Comisia a anunțat miercuri că are în vedere caracterul dual al afacerii: Amazon vinde direct diverse produse, ca magazin online, dar are și componenta de marketplace, prin care alte magazine vând prin intermediul platformei.

Atunci când furnizează o piață pentru vânzătorii independenți, Amazon colectează în mod continuu date despre activitatea pe platforma sa. Pe baza concluziilor preliminare ale Comisiei, Amazon pare să utilizeze informații sensibile din punct de vedere concurențial - despre vânzătorii de pe marketplace, produsele lor și tranzacțiile pe marketplace.

În cadrul anchetei aprofundate, Comisia va analiza:

  • Acordurile standard dintre Amazon și vânzătorii independenși listați pe marketplace, care permit magazinului online Amazon să analizeze și să utilizeze datele de la comercianții independenși de pe marșetplace. Comisia vrea să afle dacă practica Amazon de a colecta datele de la comercianții independenși afectează concurența loială.

 

  • Facilitatea „Buy Box” oferită de Amazon unor comercianți independenți de pe marketplace. Comisia vrea să știe care este rolul datelor în selectarea câștigătorilor "Buy Box" și impactul utilizării de către Amazon a unor informații sensibile privind concurența liberă. "Buy Box" este afișat vizibil pe Amazon și permite clienților să adauge articole de la un anumit comerciant direct în coșurile lor de cumpărături. Câștigarea "Buy Box" pare a fi esențială pentru comercianții independenți de pe marketplace-ul Amazon, deoarece majoritatea tranzacțiilor se fac prin intermediul acesteia.

 

"Cooperăm deplin în investigaţie", a transmis compania Amazon, conform AFP, citată de Mediafax.

Parallax

Vizualizari
1578
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri