Denisa Crăciun

Amazon și Apple, amendă de 230 milioane dolari în Italia

Thumbnail

Companiile americane Amazon.com și Apple Inc au fost amendate cu aproape 230 de milioane de dolari de Autoritatea pentru concurență din Italia, pentru practici anticoncurențiale în vânzare de produse Apple și Beats.

Cele două companii americane au convenit în octombrie 2018, printr-un contract, că numai anumiți distribuitori aveau voie să vândă produse Apple și Beats pe Amazon.it, ceea ce încalcă legislația din Uniunea Europeană, conform TechCrunch.

Astfel, Autoritatea pentru concurență din Italia a amentat Apple cu 151 milioane de dolari și Amazon cu 77,3 milioane de dolari și a cerut celor două companii să renunțe la această restricție, în așa fel încât toți distribuitorii de produse originale Apple și Beats să aibă acces pe Amazon.it.

Conform Autorității, din cauza acestei restricții a scăzut și nivelul reducerilor disponibile pentru clienții care cumpără produse Apple și Beats pe Amazon în Italia.

De asemenea, după ce Autoritatea din Italia a investigat acordul Amazon-Apple, autoritățile pentru concurență din Germania și Spania au inițiat proceduri similare de verificare a celor două companii.

Atât Apple, cât și Amazon au spus că vor contesta amenda primită de la Autoritatea pentru concurență din Italia.

„Suntem în dezacord cu decizia Autorității pentru concurență din Italia (ICA) și intenționăm să facem recurs. Amenda propusă este disproporționată și nejustificată. Respingem sugestia ICA conform căreia Amazon beneficiază după excluderea sellerilor din magazinul nostru, deoarece modelul nostru de afaceri se bazează pe succesul lor. Ca urmare a acordului (n.r. dintre Apple și Amazon), clienții italieni pot găsi cele mai noi produse Apple și Beats în magazinul nostru, beneficiind de un catalog care s-a dublat, cu oferte mai bune și livrare mai rapidă”, a spus Amazon.

Amazon a susținut, de asemenea, că acordul pe care l-a încheiat cu Apple a fost benefic pentru consumatori pentru că a dus la o creștere a volumului de produse Apple disponibile pentru a le cumpăra pe marketplace și spune că există cazuri individuale în care reducerile au fost aplicate anumitor produse Apple.

De cealaltă parte, Apple a spus că pentru a se asigura că mereu „clienţii noştri cumpără produse veritabile, lucrăm în strânsă colaborare cu distribuitorii şi avem echipe specializate de experţi în întreaga lume pentru a coopera cu forţele de ordine, autorităţile vamale şi comercianţii pentru ne asigura că doar produse Apple veritabile sunt vândute”.

Parallax

Vizualizari
410
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri