Claudiu Zamfir

Allview cumpără 12% dintr-o firmă românească de prototipări

Thumbnail

Compania brașoveană Visual Fan S.A., care vinde gadgeturi sub brandul Allview, a preluat  12% din Headlight Solutions, o firmă de tehnologie specializată în cercetare și dezvoltare, crearea de prototipuri și producție.

„Parteneriatul dintre Visual Fan și Headlight Solutions marchează începutul unui proces de extindere a portofoliului de produse și servicii ale celor două companii, prin dezvoltarea de tehnologii avansate care vor fi utilizate în proiecte comune sau individuale. Astfel, primele proiecte demarate împreună vizează pătrunderea în noi industrii care urmează un proces de digitalizare, prin care vom oferi produse și soluții inovatoare bazate pe Inteligența Artificială,” a declarat fondatorul și directorul Allview, Lucian Peticilă (foto), într-un comunicat transmis, vineri, StartupCafe.ro.

Headlight Solutions S.R.L., companie fondată în 2013, a înregistrat la nivelul anului 2020 o cifră de afaceri de 59 milioane de lei (12,03 milioane de euro), din proiecte ce includ soluţii software complexe şi hardware custom-made.

Portofoliul integral al Headlight Solutions acoperă o plajă vastă de domenii, cu numeroase oportunități de dezvoltare pe mai multe paliere. Astfel, clienții Headlight Solutions provin preponderent din rândul companiilor multinaţionale, ce activează în domenii precum: telco, HoReCa, retail, utilități publice și alte servicii, publice sau private.

La nivel de proiecte, avantajul competitiv al companiei Headlight Solutions constă în capacitatea de abordare integrată și independentă a fiecărui produs, oferind clienților servicii personalizate și optimizate: de la strategie, implementare și până la producția propriu-zisă a echipamentelor.

Printre principalele proiecte ale companiei, în comunicat se menționează:

  •     Soluții Self Service (All-in-One Solution) deja implementate cu succes în companii din domeniul utilităților (gaze și electricitate), instituții publice și retail;
  •     Sisteme informatice personalizate și adaptate în funcție de cerințele clienților, ce integrează cele mai înalte nivele de securitate.
  •     Activitate de cercetare-dezvoltare (Research & Development), cu capacități de design industrial, prototip și producție, ce presupune furnizarea de soluții software și hardware complete.
Parallax

Vizualizari
304
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri