Adi Iacob

Proprietarul Aliexpress amână listarea pe bursa din Hong Kong din cauza protestelor

Thumbnail

Cel mai mare magazin online din China - Alibaba - şi-a depus, în luna iunie, în mod confidenţial, documentele pentru listarea la Bursa din Hong Kong, potrivit unor surse apropiate situației citate de Reuters. Totuși, din cauza protestelor din Hong Kong, compania care deține și platforma de comerţ electronic Aliexpress are o problemă în privința stabilirii momentului în care să listeze 15 miliarde de dolari în oraş.

Alibaba, deja cotată la New York, a lansat oferta încă din trimestrul al treilea, au declarat surse apropiate situației, iar spre sfârșitul lunii august, după câștigurile din primul trimestru, a fost considerată în general drept favorită.

Pentru pregătirea ofertei, bancherii care fac recomandările în cazul marilor cotaţii din Hong Kong au avut grijă să evite planificarea lansărilor în jurul acelei perioade, temându-se că suprapunerile din calendar le vor aglomera ofertele, scrie Mediafax.

Însă Alibaba nu a menționat niciun cuvânt despre cotaţia din Hong Kong când a anunţat, săptămâna trecută, câștigurile și nici nu a înaintat vreo ofertă în discuţiile purtate cu analiştii după publicarea rezultatelor financiare.

Două părţi implicate în tranzacție și o altă sursă au informat că reprezentanţii Alibaba încă analizează potenţialul acestei tranzacţii şi că se gândesc la momentul cel mai prielnic pentru listare.

Alibaba a refuzat să comenteze.

Acordul cotaţiilor din Hong Kong a fost estimat la 20 de miliarde de dolari, dar este mai probabil, potrivit unor surse apropiate, să aibă o valoare între 10 și 15 miliarde de dolari.

Confruntările din Hong Kong ajung deja la 10 săptămâni în care protestatarii pro-democraţie au adus oraşul în cea mai mare criza din 1997, când a revenit la putere guvernarea chineză.
 

Parallax

Vizualizari
259
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri