Un startup a facut dintr-o simplă foaie de calcul o aplicaţie foarte populară printre programatori și primeşte o investiţie de 100 milioane dolari şi devine unicorn - Afaceri - StartupCafe.ro
Raluca Abrihan

Un startup a facut dintr-o simplă foaie de calcul o aplicaţie foarte populară printre programatori și primeşte o investiţie de 100 milioane dolari şi devine unicorn

Thumbnail

Airtable, un startup ce a creat o aplicaţie în cloud ce înlocuieşte foile de calcul şi clasicul Excel şi îi ajută pe programatori să lucreze mai uşor cu baze de date, a primit o investiţie de 100 milioane de dolari şi, potrivit unor surse BusinessInsider, intră astfel în rândul “unicornilor”.

Airtable a fost fondat în 2012 de foşti angajaţi ai Google, Salesforce şi Stack Overflow. În urmă cu şapte luni, firma a mai obţinut o finanţare de 52 de milioane de dolari, din partea Caffeinated Capital, CRV, Slow Ventures şi Freestyle Ventures, iar o dată cu această nouă finanţare de 100 de milioane de dolari, startup-ul va fi evaluat la peste 1 miliard de dolari, potrivit unor surse citate de presa străină.

Aplicaţia creată de Airtable este o foaie de calcul pentru programatori sau pentru cei care trebuie să lucreze cu baze de date dar nu au neapărat o pregătire în programare.

“Nu trebuie neapărat să ştii să scrii cod ca să faci programare”, susţine Howie Liu, unul dintre dezvoltatorii aplicaţiei.

“Am vrut să folosim puterea de dezvoltare a unor softuri şi să o personalizăm în aşa fel încât să poată fi folosită de oricine”, a mai declarat el pentru techcrunch.com.

Startup-ul cu sediul în San Francisco are peste 30.000 de clienţi, care folosesc aplicaţia Airtable.

Vezi cum funcţionează Airtable

Parerea ta despre articol
Vizualizari
3956
Conţinut
Adauga comentariu

Atrage clienți noi

Google AdWords Express

Primești 200 de lei bonus pentru promovare online.