Raluca Abrihan

Un startup a facut dintr-o simplă foaie de calcul o aplicaţie foarte populară printre programatori și primeşte o investiţie de 100 milioane dolari şi devine unicorn

Thumbnail

Airtable, un startup ce a creat o aplicaţie în cloud ce înlocuieşte foile de calcul şi clasicul Excel şi îi ajută pe programatori să lucreze mai uşor cu baze de date, a primit o investiţie de 100 milioane de dolari şi, potrivit unor surse BusinessInsider, intră astfel în rândul “unicornilor”.

Airtable a fost fondat în 2012 de foşti angajaţi ai Google, Salesforce şi Stack Overflow. În urmă cu şapte luni, firma a mai obţinut o finanţare de 52 de milioane de dolari, din partea Caffeinated Capital, CRV, Slow Ventures şi Freestyle Ventures, iar o dată cu această nouă finanţare de 100 de milioane de dolari, startup-ul va fi evaluat la peste 1 miliard de dolari, potrivit unor surse citate de presa străină.

Aplicaţia creată de Airtable este o foaie de calcul pentru programatori sau pentru cei care trebuie să lucreze cu baze de date dar nu au neapărat o pregătire în programare.

“Nu trebuie neapărat să ştii să scrii cod ca să faci programare”, susţine Howie Liu, unul dintre dezvoltatorii aplicaţiei.

“Am vrut să folosim puterea de dezvoltare a unor softuri şi să o personalizăm în aşa fel încât să poată fi folosită de oricine”, a mai declarat el pentru techcrunch.com.

Startup-ul cu sediul în San Francisco are peste 30.000 de clienţi, care folosesc aplicaţia Airtable.

Vezi cum funcţionează Airtable

Parallax

Vizualizari
4224
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri