Adi Iacob

Airbnb va verifica toate proprietățile listate pe platforma sa până în decembrie 2020

Thumbnail

Airbnb spune că va verifica fiecare proprietate listată pe platforma sa până în decembrie 2020, după ce un site de știri a găsit o serie de escrocherii realizate de mai mulți proprietari. 

Reprezentanții Airbnb au declarat că va examina fiecare proprietate până în decembrie 2020 și, de asemenea, a promis că va rambursa banii clienților în cazul în care au fost induși în eroare de listări inexacte, scrie BBC.

Este pentru prima dată când Airbnb, lansat în 2008, s-a angajat să verifice fiecare proprietate promovată pe platforma sa.

În cadrul unei anchete, Vice News a vorbit cu mai multe persoane care au rezervat o proprietate pe Airbnb și au fost înșelate. Când oaspeții au ajuns în vacanță, de obicei, au primit un apel telefonic de la proprietar, care îi anunța că proprietatea nu mai este disponibilă din cauza unei rezervări de urgență sau dublă.

Aceștia erau apoi mutați într-o altă proprietate, adesea într-o altă zonă și fără facilitățile promise în rezervarea inițială. În multe cazuri, oaspeții nu au avut altă opțiune decât să stea cel puțin o noapte în locul oferit, după ce au ajuns noaptea târziu într-un oraș departe de casă. Ei spun că Airbnb a refuzat apoi să le acorde o rambursare completă, în ciuda rezervărilor înșelătoare.

"Vă prezentăm Airbnb Guest Guarantee. Începând cu 15/12/19, dacă un oaspete intră într-o proprietate care nu respectă standardele noastre, îi vom muta într-o proprietate la fel de drăguță - și dacă nu putem, vor primi 100% banii lor înapoi", a menționat Brian Chesky, directorul executiv al Airbnb, într-o postare pe Twitter.

Într-o serie de tweet-uri, șeful companiei a promis:

  • să examineze fiecare casă și gazdă de pe Airbnb până în decembrie 2020
  • să ramburseze oaspeților întregul cost al rezervării lor dacă cazarea nu respectă standardele  și dacă compania nu poate găsi o altă proprietate „la fel de drăguță”
  • să lanseaze o linie telefonică astfel încât „oricine să ne sune oricând, oriunde în lume și să ajungă la o persoană reală”

Citește și Afacerile românești cu închirieri pe Airbnb și viitoarea lege a turismului

 

Parallax

Vizualizari
1410
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri