Adi Iacob

Airbnb se va lista la bursă în 2020

Thumbnail

Airbnb a pus capăt speculațiilor cu privire la decizia de a se lista la bursă. Platforma care face legătura între persoanele care vor să-și închirieze locuințele pe o perioadă scurtă de timp și cei în căutare de astfel de servicii a anunțat că intenționează se listeze la bursă anul viitor. 

Startup-ul lansat în 2008 a devenit în prezent o companie cu o valoare de aproximativ 30 de miliarde de dolari, cu mai multe oferte de cazare decât cele mai mari opt grupuri hoteliere din lume, combinate, scrie Engadget.

"Pe măsură ce comunitatea noastră a crescut, afacerea noastră a prosperat. În cel de-al doilea trimestru al anului 2019, Airbnb a obținut mai mult de un miliard de dolari în venituri. Al doilea trimestru din 2019 a marcat al doilea trimestru din istoria noastră, în care veniturile Airbnb au depășit 1 miliard de dolari", a anunțat compania într-un comunicat de presă.

Planul inițial era ca Airbnb să lanseze oferta publică inițială (IPO) în acest an, odată cu Uber și Lyft. Dar în luna martie, co-fondatorul companiei, Nathan Blecharczyk, a pus la îndoială un astfel de plan. 

"Am spus deja că luăm măsuri pentru a fi pregătiți să lansăm IPO-ul în 2019. Asta nu înseamnă că-l vom lansa în 2019", a declarat Blecharczyk într-un interviu acordat Business Insider.

În calitate de companie listată la bursă, Airbnb ar putea avea o traiectorie incertă. Debutul slab la bursă pentru Lyft și Uber a dus la scăderea încrederii investitorilor. 

Totuși, spre deosebire de alte startup-uri, Airbnb a obținut profit. Compania a declarat că veniturile sale au atins nivelul de un miliard de dolari în al doilea trimestru al anului 2019, pentru a doua oară. 
 

Parallax

Vizualizari
204
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri