Raluca Abrihan

Un startup IT românesc primeşte finanţare de la un important operator de terenuri agricole

Thumbnail

AgroCity, un startup agro-tech ce dezvoltă un software care îi ajută pe fermieri să gestioneze într-un mod mai eficient toate datele și activitățile din cadrul unei ferme, a primit o investiţie de la Holde Agri Invest SA, companie românească ce operează terenuri agricole.

Soluția AgroCity digitalizează toate operațiunile unei ferme agricole, inclusiv producția, predicția și analiza datelor, precum și gestionarea terenurilor luate în arendă. Software-ul oferă o analiză detaliată a modului în care cheltuielile și veniturile sunt distribuite într-o fermă și îmbunătățește fluxurile de lucru. AgroCity a fost înființată în 2019 de Marius Pașca, consultant SAP cu experiență de 13 ani, și Antonio Primera, antreprenor și dezvoltator web full-stack, cu Dan Oros, Head of Marketing la Google și YouTube România, ca investitor inițial și advisor.

„Există un potențial mare de a crește productivitatea sectorului agricol românesc prin utilizarea datelor și a tehnologiei într-o manieră mult mai eficientă. Ne bucurăm să colaborăm cu Holde deoarece rezonăm cu misiunea lor de a dezvolta agricultură inovatoare și sustenabilă, și credem că tehnologia are un rol cheie în a crește productivitatea acestei industrii. De asemenea, am găsit în Holde o echipă de profesioniști cu experiență și expertiză în agricultură extrem de valoroasă, dar și cu o mare deschidere spre tehnologie și inovație” a declarat Marius Pașca, CEO și cofondator AgroCity.

AgroCity se bazează pe un model Software-as-a-Service, iar clienții plătesc un abonament lunar în funcție de dimensiunea fermei și de serviciile pe care le utilizează. Interfața simplă și intuitivă a AgroCity este ușor accesibilă de oriunde și poate fi folosită și de utilizatori fără cunoștințe tehnice. Soluția oferită de AgroCity se adresează fermierilor care operează ferme de cel puțin 500 de hectare. Planul pentru 2020 este de a atinge 12.000 de hectare de teren gestionate cu ajutorul soluției AgroCity și 30.000 de hectare până în 2021. Start-up-ul vizează pe viitor și extinderea internațională.

În urma investiției în AgroCity, Holde Agri Invest deține o participație minoritară în start-up. În prezent companiile finalizează conectarea fermelor Holde la soluția AgroCity și începând cu campania de toamnă, acestea vor fi gestionate integral digital, contribuind astfel la productivitatea și eficiența terenurilor operate. Holde deține în prezent două ferme, situate în Roșiorii de Vede și Buciumeni, care operează peste 7.000 de hectare. După ce a atras cu succes 12 milioane lei de la investitorii de la Bursa de Valori București în iunie 2020, Holde este în prezent în proces de extindere suplimentară și se așteaptă să închidă anul acesta cu un total de 10.000 de hectare de teren exploatat.

Obiectivul Holde este de a deveni unul dintre cei mai importanți jucători români de pe piața agricolă locală, atingând un minim de 20.000 hectare de teren operat în următorii șapte ani. Pentru a atinge acest obiectiv, Holde a anunţat că va investi peste 50 de milioane de euro în achiziții de terenuri, utilaje noi, instalații de depozitare, precum și sisteme moderne de irigații.

Parallax

Vizualizari
1765
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri