Claudiu Zamfir

Agricover renunță la listarea acțiunilor sale pe Bursa de Valori București

Thumbnail

Compania de creditare și servicii pentru fermieri Agricover renunță la a-și mai lista acum acțiunile la Bursa de Valori București, pentru că „nu au fost îndeplinite criteriile de închidere cu succes a ofertei” sale inițiale, potrivit unui anunț transmis la bursă.

Agricover începuse, pe 4 mai 2023, o ofertă publică inițială (IPO) în vederea listării la Bursa de Valori București, programată să se finalizeze pe 16 mai.

Consiliul de Administrație al Agricover Holding SA a hotărât, însă, să nu continue procesul de listare a acțiunilor la Bursa de Valori București ca urmare a faptului că, în condițiile de piață actuale, nu ar fi îndeplinit parametrii prevăzuți inițial - a precizat, miercuri, compania, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

„Cu o situație financiară solidă și fiind pe deplin conștienți de contextul geopolitic, macroeconomic, și al piețelor financiare, ne-am asumat un risc calculat. Ne vom continua planurile știind că modelul nostru de afaceri inovator va asigura profitabilitatea și ritmul de creștere urmărite. Suntem in continuare dedicați respectării celor mai înalte standarde de guvernanță corporativă, continuând în același timp angajamentul nostru de a promova inovația în rândul fermierilor. Dorim să ne exprimăm recunoștința față de toți investitorii care au participat la acest proces”, a declarat Liviu Dobre, CEO la Agricover Holding.

Într-un anunț către investitorii de la BVB, Agricover Holding S.A. a informat că raportat la prevederile prospectului ofertei sale inițiale, „nu au fost îndeplinite criteriile de închidere cu succes a ofertei și, prin urmare, oferta nu a fost finalizată prin încheierea unei tranzacții, conform prevederilor art. 38 din Regulamentul ASF nr. 5/2018 privind emitenții de instrumente financiare și operațiuni de piață”.

„Investitorilor care au subscris valid în cadrul ofertei li se vor rambusa sumele conform prevederilor prospectului de ofertă. Deopotrivă, având în vedere cele de mai sus, Agricover Holding S.A. nu va depune la Autoritatea de Supraveghere Financiară cererea de înregistrare a acțiunilor care reprezintă capitalul social curent al societății ca instrumente financiare, respectiv nu va depune la Bursa de Valori București cererea finală de admitere la tranzacționare” - a menționeat compania.

Grupul Agricover Holding include liniile de afaceri Agricover Distribution (distribuția de inputuri agricole), Agricover Credit (instituție financiară nebancară pentru creditarea fermierilor) și Agricover Technology (acces la inovații în agricultură).

Grupul a fost înființat în anul 2000 de către Jabbar Kanani. În 2017, Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare a devenit un investitor instituțional, care deține în prezent 12,727% din capitalul social al companiei. De asemenea, în 2019, Adama Agriculture BV a devenit investitor strategic semnificativ în Agricover Distribution SA, deținând 10% din capitalul social al filialei, potrivit HotNews.ro.

Parallax

Vizualizari
380
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri