Raluca Abrihan

Antreprenorii nu mai vor afaceri în comerţ? Numărul de firme și PFA-uri înființate în domeniu, la cel mai scăzut nivel din ultimii 5 ani

Thumbnail

Numărul de firme și PFA-uri înființate în domeniul comerțului cu amănuntul sau cu ridicata a scăzut considerabil în România, în anul 2017, ajungând la un număr de aproximativ 22.550, în comparație cu ultimii 5 ani unde media era în jur de 26.900 de firme, potrivit datelor ONRC, analizate de REGnet.ro.

 

Deși în România se poate remarca un interes crescut în ce privește înființarea firmelor și PFA-urilor în comerț online, totuși, în domeniul comerțului privit în ansamblu, se poate constata un minim al ultimilor 5 ani”, a declarat Cristian Bărcan, fondator al REGnet.ro, companie specializată în înființări și modificări de SRL și PFA.

Față de perioada ianuarie-septembrie a anului 2016, numărul de profesioniști ce s-au înființat în domeniul comerțului cu ridicata sau cu amănuntul, precum și repararea autovehiculelor și motocicletelor, a scăzut cu peste 12,6%, în condițiile în care domeniul era cel mai căutat de antreprenori în ultimii 5 ani.

Cele mai multe înființări ale profesioniștilor au fost înregistrate în anul 2014, respectiv 30.062, urmate de anul 2013 cu 28.211, anul 2012 cu 26.654, anul 2016 cu 25.812 și anul 2015 cu 23.766.

Inițiativa antreprenorială din România (SRL, SA) este dominată de bărbați, cu 63,17%, restul de 36,83% fiind femei, reiese din distribuția pe sexe a asociaților/acționarilor persoanelor juridice active, potrivit datelor ONRC, analizate de REGnet.ro. Și în cazul PFA proporțiile se păstrază, cu 60,69% bărbați și 39,31% femei.

Vezi aici profilul antreprenorului

De asemenea, o analiză asupra sezonalității înființărilor de SRL și PFA din România, realizată pe ultimii cinci ani, relevă faptul că primăvara este anotimpul în care inițiativa antreprenorială cunoaște cel mai mare avânt, mai arată REGnet.ro.

Despre câti bani face statul din înființările de firme poți citi aici

Rata de supraviețuire a unei afaceri în România este de 52,7%. Cu alte cuvinte, aproximativ 1 din 2 afaceri reușesc să rămână în picioare în România, arată calculele REGnet.ro realizate pe baza datelor ONRC din ultimii 25 de ani.

Thumbnail

REGnet.ro este o firma specializata in infiintarea si modificarea online a societatilor comerciale (SRL) si persoanelor fizice autorizate (PFA).

 

Parallax

Vizualizari
769
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri