Claudiu Zamfir

Achiziție de 3,8 milioane EUR în IT-ul românesc: Bittnet cumpără majoritar un integrator de soluții

Thumbnail

Grupul românesc de firme Bittnet, controlat de frații Mihai și Cristian Logofătu, cumpără 70% din compania Dataware, un integrator de produse și servicii IT&C fondat de antreprenorii Cătălin Georgescu și Constantin Savu.

Tranzacția este estimată la 18,6 milioane de lei (circa 3,8 milioane euro), împărțită astfel: proprietarii Dataware Consulting SRL vor primi 13,6 milioane de lei (aproape 2,8 milioane euro) plus acțiuni Bittnet de 5 milioane de lei (peste 1 milion euro).

Restul de 30% din Dataware va rămâne în proprietatea fondatorilor acestei firme, care vor primi suplimentar și o sumă variabilă, reprezentând 30% din profitul net al Dataware pentru anul 2022.

Bittnet face achiziția prin firma sa Dendrio Solutions, care reunește activitățile de integrare IT&C din cadrul grupului. Dendrio este cea care va plăti prețul de 13,6 milioane de lei acționarilor Dataware. Având în vedere că valoarea tranzacției include și acțiuni BNET, participația de 70% din capitalul social și drepturile de vot ale Dataware (achiziționată de Bittnet Group) va fi împărțită proporțional între Bittnet Group (19%) și Dendrio (51%).

Tranzacția este supusă aprobării de către Consiliul Concurenței, iar, în măsura în care va fi finalizată, Dataware se va alătura business-group-ului „Cloud & Infrastructure” din cadrul Diviziei de Tehnologie a Bittnet Group și va fi integrată în perimetrul de consolidare financiară al Dendrio Solutions, companie care reunește activitățile de integrare IT&C din cadrul grupului.

Aceasta este cea de-a treia tranzacție de fuziuni și achiziții făcută, în anul 2022, de grupul Bittnet, după preluarea TopTech și 2Net. Bitnnet își propune astfel să înceapă anul 2023 cu o capacitate de a genera o cifră de afaceri de peste 300 milioane de lei. Pentru anul 2024, Bittnet își propune realizarea unei cifre de afaceri consolidate de 500 milioane de lei.

„Dataware este o companie care va extinde paleta de produse și servicii informatice a diviziei noastre de tehnologie, prin adăugarea de noi capabilități tehnologice, precum și prin aria de certificări. Estimăm ca tranzacția să fie finalizată în prima parte a anului viitor”, a declarat Mihai Logofătu, CEO Bittnet Group.   

Fondată în 2011, Dataware implementează servicii și soluții tehnologice, precum rețele de date, storage block & file, storage area network, soluții de recuperare în caz de dezastru și continuarea funcționării afacerii, software forensic și soluții de securitate. Compania are încheiate parteneriate cu producători importanți din domeniu, precum Fujitsu, Cisco, Brocade și M-Files. Echipa Dataware este formată din aproximativ 40 de angajați și colaboratori.

În anul 2021, Dataware a avut venituri totale de 28 milioane de lei și un profit brut de 3,5 milioane de lei. Pentru 2022, firma estimează că va realiza o cifră de afaceri de 49 milioane de lei și un profit brut de aproximativ 4 milioane de lei.

Parallax

Vizualizari
1131
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri