Claudiu Zamfir

Achiziție pe piața medicamentelor: Grupul Evofarm preia 22 de „Farmacii de la Țară”, din județele Ilfov, Dâmbovița, Giurgiu și Teleorman

farmacie-dreamstime

Tranzacție pe piața distribuției de medicamente din România: grupul Evofarm, cu sediul central la Buzău, care deține 126 de farmacii în 11 județe, preia 22 de unități ale firmei  Farmacia de la Țară SRL, localizate în județele Dâmbovița, Giurgiu, Ilfov și Teleorman, achiziția fiind autorizată de Consiliul Concurenței.

În urma analizei, Consiliul Concurenţei a constatat că „operaţiunea notificată nu ridică obstacole semnificative în calea concurenţei efective pe piaţa romȃnească sau pe o parte a acesteia și că nu există îndoieli serioase privind compatibilitatea sa cu un mediu concurenţial normal”.

Grupul Evofarm este prezent pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate, precum și pe piața comerțului cu ridicata, a informat, luni, Consiliul Concurenței, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Brandul Evofarm a luat naștere în 2017, anterior farmaciile funcționând sub denumirea de Marcos Provit. În prezent, compania Marcos Provit SA este parte a grupului Evofarm. Grupul de firme este deținut de oamenii de afaceri Marius Gabriel Neagu, Andrei Isac și Andrei Robert Tănase, conform datelor colectate de platforma de business intelligence Termene.ro.

Firma Marcos Provit SA, care operează farmaciile sub brandul Evofarm, a obținut o cifră de afaceri de 226,3 milioane de lei și profit de 5,3 milioane de lei, cu 231 de angajați, în anul 2022. De asemenea, firma Evofarm Distribuție SRL, parte a grupului, a făcut o cfră de afaceri de 3 milioane de lei și profit de 155.000 de lei, cu 7 angajați.

De partea cealaltă, Farmacia de la Țară SRL este prezentă pe piața comerțului cu amănuntul de produse farmaceutice și parafarmaceutice prin magazine specializate, conform Consiliului Concurenței. Compania este deținută de Bogdan Liviu Păun, Cristian Tufan, Constantin Lihu și Eleonora Lihu, conform Termene.ro. Anul trecut, Farmacia de la Țară SRL a făcut o cifră de afaceri de 30,3 milioane de lei, dar a ieșit pe pierderi de 1,3 milioane de lei, având un număr mediu de 88 de angajați.

Parallax

Vizualizari
786
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri