Claudiu Zamfir

Achiziție importantă în IT: Salesforce cumpără un startup pentru 1,33 miliarde dolari

Thumbnail

Compania Salesforce, lider mondial în domeniul sistemelor de gestionare a relațiilor cu clienții (CRM), a anunțat că achiziționează un startup IT american care dezvoltă produse pentru gestionearea afacerilor.

Startup-ul Vlocity oferă softuri pentru business, bazate pe tehnologii cloud și mobile, pentru transformarea digitală a companiilor mari.

Potrivit TechCrunch.com, Salesforce cumpără Vlocity pentru suma de 1,33 de miliarde de dolari, numai cash.

Startup-ul a fost fondat în anul 2014 de către  Craig Ramsey, David Schmaier, James Ramsey, Mark Armenante și Young Sohn. Până în prezent, Vlocity a obținut investiții de 163 de milioane de dolari, printre investitori numărându-se și Salesforce, conform Crunchbase.

Vlocity era evaluat la 1 miliard de dolari, în urma investițiilor obținute.

Între timp, Salesforce a făcut și o schimbare majoră la vârf: Keith Block a demisionat din funcția de co-CEO. Astfel, fondatorul Marc Benioff rămâne singurul CEO și ocupă mai departe și funcția de chairman al companiei. Block va fi consilier al acestuia.

Salesforce nu se află la prima achiziție mare pe piața IT pentru business. În iunie 2019, a cumpărat firma Tableau, lider în domeniul softurilor de vizualizare de date, pentru 15,7 miliarde de dolari.

Parallax

Vizualizari
2563
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri