Denisa Crăciun

Achiziție în IT-ul românesc: Softbinator cumpără e-spres-oh

Thumbnail

Compania românească de dezvoltare software Softbinator Technologies achiziționează e-spres-oh, o firmă de IT din Timișoara fondată în 2012, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Softbinator Technologies (simbol bursier CODE) anunță că demarează procedurile de preluare integrală a companiei de IT din Timișoara și susține că în urma tranzacției își va extinde portofoliul cu noi clienți, în special din SUA.

e-spres-oh este o companie fondată în anul 2012 în Timișoara, specializată în dezvoltare de software, consultanță, testare și User Interface (UI)/User Experience (UX).

În 2019, compania a fost vândută către Alpine Group, un grup de investiții din SUA, iar în noiembrie 2021, acționarii actuali ai e-spres-oh, Daniel Markovits, Horia Radu, Bogdan Dîngă și Marcel Bărbulescu au preluat compania de la grupul american de investiții. 

În 2021, compania timișoreană a înregistrat o cifră de afaceri de 7,6 milioane de lei, iar pentru anul acesta compania vizează venituri de aproximativ 11 milioane de lei.

În urma acestei tranzacții, Softbinator Technologies va prelua integral e-spres-oh și echipa de peste 40 de angajați și colaboratori.

La nivelul conducerii, Daniel Markovits va continua să fie CEO-ul companiei și va fi responsabil de strategia de business a firmei.

Pentru realizarea acestei tranzacții, Softbinator Technologies va utiliza o parte din capitalul atras de la investitorii BVB în timpul plasamentului privat pentru acțiunile sale, care a avut loc în septembrie 2021.

Aceasta este cea de-a treia tranzacție realizată de companie cu fonduri atrase din piața de capital, după preluarea WiseUp la finalul anului 2021 și Digital Tailors în luna mai 2022.

„Dacă de-a lungul timpului, Softbinator și-a intensificat eforturile pe coasta de Vest, în Silicon Valley, alături de [e-spres-oh] începem să furnizăm servicii și pe coasta de Est, în special în New York și Washington, D.C.. Faptul că avem o cultură organizațională extrem de apropiată ne permite să continuăm strategia multi-brand de extindere a ceea ce deja numim Grupul Softbinator. Discuțiile cu acționarii companiei au început încă din noiembrie 2021 și am construit pas cu pas planurile de a transforma [e-spres-oh] într-o companie și mai puternică după finalizarea acestei achiziții. De asemenea, după ce [e-spres-oh] va fi integrată în grup, vom urmări dezvoltarea în continuare a echipei în acea regiune a țării, atât printr-o creștere organică, cât și prin achiziționarea de alte companii din zona respectivă”, a spus Daniel Ilinca, fondator și CEO al Softbinator Technologies.  

În prezent, Softbinator mai deține participații în compania de recrutare TechMind (25%), agenția de Product Design Ixperi (75%) și în Yummdiet (9,5%), o platformă smart de recomandări de nutriție sănătoasă și wellbeing. 

„e-spres-oh a împlinit anul acesta un deceniu de activitate, rezultat al oportunităților și provocărilor pe care le-am abordat de-a lungul anilor. Alături de Softbinator, vom putea să ne folosim experiența în dezvoltarea de produse software în proiecte cu un impact mult mai mare pentru echipă și clienții noștri. Ne dorim să creștem rămânând fideli valorilor noastre, care fac din e-spres-oh o companie inovatoare și un loc de muncă unic”, a declarat Daniel Markovits, CEO companiei IT timișorene.

Softbinator Technologies este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 17 decembrie 2021 și se tranzacționează sub simbolul CODE. Compania are o capitalizare de piață de aproximativ 70 milioane de lei.

Parallax

Vizualizari
322
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri