Denisa Crăciun

Achiziție în IT-ul românesc: AROBS cumpără o companie de soluții pentru managementul de flotă

Fondatorul AROBS

Compania clujeană AROBS Transilvania Software, fondată de antreprenorul Voicu Oprean, preia integral o companie specializată în furnizarea de soluții pentru managementul de flotă.

AROBS (simbol bursier AROBS) preia integral Centrul de Soft GPS SRL, cunoscut pe piață sub brandul CDS, conform unui comunicat transmis, miercuri, StartupCafe.ro.

„Ne bucurăm să începem anul cu o nouă veste bună pentru colegii, partenerii și investitorii noștri, prin realizarea unei noi tranzacții de M&A, de data aceasta în cadrul liniei de business de produse software - management de flotă din cadrul AROBS. Noua entitate achiziționată va consolida poziția noastră ca lider de piață în România prin cei peste 1.000 de clienți activi care se adaugă celor peste 10.000 din portofoliul AROBS. Prin această achiziție, confirmăm importanța strategică a liniei de business produse software, în special de management de flotă. În 2023, intrăm în cel de-al doilea an de prezență a AROBS pe piața de capital și avem în vedere continuarea creșterii accelerate printr-o activitate intensă de M&A. De asemenea, prin alăturarea unor noi companii, urmărim în permanență să ne creștem prezența pe piața de produse software”, a declarat Voicu Oprean, fondator și CEO al AROBS.

Centrul de Soft GPS a reprezentat divizia de management de flotă a companiei Centrul de Soft Pro până în iunie 2022, când a avut loc un proces de divizare, iar AROBS a preluat integral noua entitate creată sub această denumire.

Valoarea tranzacției nu a fost comunicată.

Poziția financiară a Centrului de Soft GPS va fi inclusă în consolidare în bilanțul aferent anului 2022, urmând ca performanța financiară să fie adăugată începând cu prima lună a anului 2023.

Centrul de Soft GPS este o companie specializată în dezvoltarea aplicațiilor de tip ERP și furnizarea de soluții de management de flotă, monitorizare flotă, aplicații de securitate sau recuperarea mașinilor furate. 

„Soluțiile de management de flotă dezvoltate de Centrul de Soft GPS sunt apreciate de utilizatori din toate industriile. În pregătirea procesului, am avut deosebita plăcere să descopăr multe similitudini care s-au confirmat acum prin această tranzacție, care va aduce plusvaloare clienților CDS GPS”, a declarat Claudiu Dordea, fondator și CEO al Centrul de Soft GPS.

AROBS Transilvania Software este prezentă pe piața de management de flotă începând cu anul 2005, prin TrackGPS, produsul softwareal grupului, fiind acum prezent în Europa și Asia.

În 2018, AROBS a achiziționat SAS Group, redenumită recent SASFleet Tracking. În ultimele două luni, AROBS a anunțat preluarea AROBS TrackGPS Moldova și, apoi, achiziția Centrului de Soft GPS.

AROBS Transilvania Software este listată pe piața AeRO a Bursei de Valori București din data de 6 decembrie 2021. Compania are în prezent o capitalizare de piață de aproximativ 853 milioane de lei.

Parallax

Vizualizari
638
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri