Claudiu Zamfir

Achiziție-gigant în IT-ul mondial: Oracle cumpără o companie de 28 miliarde dolari

Thumbnail

Colosul IT american Oracle, prezent și în România, cumpără o companie de digitalizare a sectorului sănătății, la o valoare a tranzacției de 28,3 miliarde de dolari.

Cerner, o companie IT din Kansas City, statul american Missouri, dezvoltă sisteme informatice pentru spitale și alte institiții de sănătate, cum sunt, de exemplu, regsitele medicale electronice. Prin această achiziție, Oracle, cunscută pentru softurile sale destinate companiilor, atacă puternic nișa digitalizării serviciilor de sănătate.

Oracle va plăti un preț de 95 de dolari pe o acțiune Cerner, rezultând o valoare totală a companiei cumpărate de 28,3 miliarde de dolari. Tranzacția se efectuează integral în bani.

„Împreună, Cerner și Oracle au capacitatea de a transforma asistența medicală, oferind profesioniștilor din domeniu informații mai bune, permițându-le să ia decizii de tratament mai performante, cu rezultate superioare pentru  pacient. Odată cu această achiziție, misiunea corporativă a Oracle se extinde, asumându-și responsabilitatea de a oferi profesioniștilor noștri din domeniul medical, care sunt suprasolicitați, o nouă generație de instrumente digitale mai ușor de utilizat, care permit accesul la informații printr-o interfață cu comandă vocală, hands-free, pentru a securiza aplicațiile cloud. Sistemele informatice medicale de nouă generație promit să reducă volumul de muncă administrativ care îi  împovărează pe profesioniștii noștri din domeniul sănătăți, să îmbunătățească confidențialitatea și rezultatele pentru pacienți și să scadă costurile generale de asistență medicală”, a declarat fondatorul Oracle, miliardarul Larry Ellison (foto), președinte și director de tehnologie al companiei.

În România, Oracle are o prezență foarte puternică, prin subsidiara sa din București, înființată în 2002. Oracle Romania SRL  avea în anul 2020 un număr de 2325 de salariați, în scădere totuși față de anii trecuți. Firma a obținut o cifră de afaceri de aproape 820 de milioane de lei și profit de 48 de milioane de lei în anul 2020.

La nivel mondial, compania texană a ajuns la venituri de 40 de miliarde de dolari pe an.

Parallax

Vizualizari
9863
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri