Claudiu Zamfir

Achiziție în business-ul imobiliar românesc: Bucureștenii de la Impact preiau majoritar o firmă brașoveană cu afaceri de 19,3 milioane EUR

Thumbnail

Dezvoltatorul imobiliar Impact Developer & Contractor, grup controlat de omul de afaceri Gheorghe Iaciu, anunță, miercuri, că preia pachetul majoritar de acțiuni al RCTI Company din Brașov, firmă care a făcut în 2021 o cifră de afaceri de 95,3 milioane de lei (19,3 milioane de euro).

Impact a încheiat acordul pentru a prelua 51% din acțiunile RCTI Company. La finalizarea tranzacției, compania brașoveană va fi „mai bine capitalizată pentru a se putea adapta la creșterea volumului de lucrări de construcții în parteneriatul cu IMPACT Developer & Contractor”, potrivit unui comunicat transmis StartupCafe.ro.

Pentru perfectarea tranzacției este necesară aprobarea Consiliuliului Concurenței.

„Preluarea pachetului majoritar de acțiuni al RCTI Company are scopul de a crește specializarea și focusarea companiei pe proiectele IMPACT. Obiectivul nostru principal este creșterea capacității de construire printr-un control mai bun asupra calității lucrărilor și a termenelor de execuție, dar și prin centralizarea achizițiilor la nivel de grup pentru controlul costurilor, astfel încât să atingem țintele prevăzute în strategia de dezvoltare pentru perioada 2022 – 2027.  RCTI este o companie cu potențial uman remarcabil, cu o cultură organizațională sănătoasă, un fundament vital de a atinge potențialul mare de creștere, iar integrarea cu IMPACT crează aceste premize. În perioada următoare ne vom axa pe optimizarea proceselor și pe armonizarea organizațională, astfel încât intrarea RCTI Company în marea familie a grupului IMPACT să aducă un plus de beneficii pentru clienții noștri îmbunătățind în același timp profitabilitatea companiilor”, a declarat Constantin Sebeșanu, CEO IMPACT Developer & Contractor.

RCTI Company este un jucător important pe piața construcțiilor din România, compania înregistrând la nivelul anului 2021 o cifră de afaceri de aproximativ 95,3 milioane lei și un profit de peste 3 milioane lei.

În prezent IMPACT Developer & Contractor are în derulare cu RCTI Company contracte de antrepriză generală de peste 50 milioane euro, pentru construcția imobilelor din ansamblul Greenfield Băneasa, situat în nordul Capitalei.

IMPACT Developer & Contractor este unul dintre cei mai mari dezvoltatori imobiliari români, cu o prezență pe piață de peste 30 ani. Grupul bucureștean are în portofoliu companii care dezvoltă proiecte rezidențiale de anvergură în marile orașe din țară și care le oferă clienților servicii integrate: administrare și mentenanță a proprietăților, brokeraj de credite, design interior și servicii de închiriere și vânzare a imobilelor.

Impact se prezintă drept primul dezvoltator imobiliar listat la Bursa de Valori București. Acţiunile IMP sunt cotate la categoria Premium a BVB, compania având o capitalizare bursieră de peste 1 miliard de lei.

Pentru anul 2021, compania din București a raportat venituri totale de 115,8 milioane de lei (23,5 milioane euro) și profit de 64,8 milioane lei (13,1 milioane euro).

Ca parte a strategiei de extindere la nivel național, în 2020 IMPACT a demarat în Constanța construcția proiectului rezidențial Boreal Plus, proiect mixt format din vile și blocuri de apartamente, iar anul acesta va demara construcția proiectului rezidențial Greenfield Copou, în Iași.

Parallax

Vizualizari
830
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri