Adi Iacob

Peste 800 de criptomonede sunt acum lipsite de valoare sau nu mai există

Thumbnail

Sute de proiecte centrate pe criptomonede au apărut în ultimele 18 luni, dar peste 800 dintre acestea sunt acum lipsite de valoare sau nu mai există.

Noile monede digitale sunt create printr-un proces cunoscut sub numele de ofertă inițială de monede (ICO), în care un start-up poate emite o nouă criptomonedă pe care investitorii o pot cumpăra. Investitorul nu obține o participație de capital în compania emitentă, dar monedele pe care le cumpără pot fi folosite pentru produsul acesteia. De obicei, oamenii cumpără astfel de monede digitale, deoarece sunt ieftine și ar putea oferi profituri mari în viitor.

În ultima perioadă au apărut din ce în ce mai multe astfel de ICO-uri. Companiile au acumulat 3,8 miliarde de dolari prin intermediul ICO-urilor în 2017, scrie CNBC. Dar, în 2018, doar până în prezent acest număr a ajuns deja la 11,9 miliarde de dolari, potrivit CoinSchedule, un site care urmărește piața.

Cu toate acestea, sute dintre aceste proiecte sunt acum moarte deoarece erau înșelătorii, o glumă sau produsul nu s-a materializat. Dead Coins este un site care enumeră toate criptomonedele care se încadrează în aceste categorii. Până în prezent, a identificat peste 800 de criptomonede pe care le consideră inutile. Aceste monede digitale sunt lipsite de valoare și se tranzacționează la mai puțin de 1 cent pe unitate.

Bitcoin, cea mai cunoscută criptomonedă, a avut de asemenea un an dificil. Cotația sa a scăzut cu aproximativ 70%, de la nivelul record de aproape 20.000 de dolari înregistrat anul trecut, potrivit datelor CoinDesk. Scăderea mare a prețului bitcoin a dus la comparații cu scăderea accentuată a Nasdaq în anul 2000, iar eșecul multor monede digitale este comparat cu unele companii care s-au prăbușit în timpul boom-ului dotcom.

Câteva monede digitale care nu mai valorează aproape nimic:

Surse: CNBCCoinScheduleCoinDeskDead Coins
Parallax

Vizualizari
7058
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri