Denisa Crăciun

6 hipermarketuri Cora din România, cumpărate de un grup austriac

Thumbnail

Proprietarele lanțului de hipermarketuri Cora vând portofoliul imobiliar din România Grupului Austriac Supernova, o companie privată de imobiliare care se concentrează pe proprietăți de retail din Europa Centrală și de Est.

Grupul Austriac Supernova, cu activități în Austria, Slovenia, Croația, Germania, Slovacia, Serbia și România, achiziționează cele 6 centre comerciale cora de la Grupurile Louis Delhaize și Galimmo, proprietarele lanțului de hipermarketuri.

Acestea își vor schimba denumirea în centre comerciale Supernova, în timp ce Cora rămâne chiriașul principal pe zona alimentară.

„Mă bucur că grupul nostru se află într-o continuă dezvoltare și că acum putem atinge o prezență semnificativă în România. Cora este un partener important, cu proiecte deosebite în locații foarte bune. Avem încredere că, în viitorul apropiat, putem perfecționa împreună centrele, astfel încât acestea să devină și mai atractive pentru clienți", a spus Frank Philipp Albert, fondator și CEO Supernova Group.

Centrele comerciale, care au o suprafață totală de aproximativ 140.000 de metri pătrați, sunt București Cora Alexandriei, Cora Lujerului, Cora Pantelimon, Cora Bacău, Cora Brătianu (Constanța) și Cora Drobeta Turnu Severin.

„Este o tranzacție de vânzare și preluare prin leasing care deschide un nou capitol în istoria Cora, oferindu-ne posibilitatea de a ne dezvolta în continuare amprenta comercială. Am luat această decizie după evaluarea activelor noastre imobiliare din România și o vedem ca pe un pas important spre progres, la nivel local. Suntem încântați de înțelegerea cu Supernova și încrezători că este partenerul potrivit pentru noi. Vom continua să ne desfășurăm activitatea în hipermarketuri în aceleași locații, de această dată din postura de chiriași," a spus Thierry Destailleur, CEO Cora România.

Tranzacția nu are niciun impact asupra operațiunilor desfășurate de centrul comercial, care vor continua ca și până acum, funcționând în regim de hipermarket. Toate cele 10 hipermarketuri Cora prezente în România vor fi în continuare administrate de România Hypermarche, o filială Louis Delhaize.

Parallax

Vizualizari
861
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri