Denisa Crăciun

5 categorii de produse care s-au vândut cel mai bine online în 2021

Thumbnail

Comerțul online s-a dezvoltat de la an la an, iar pandemia a accelerat această tendință, ceea ce a creat mai multe oportunități pentru antreprenorii care vor să dezvolte business-uri de succes.

Domeniul ales și experiența de utilizare pe care retailerii o oferă clienților pe platformele lor sunt doi factori importanți, conform unei companii fintech specializată în servicii Buy Now, Pay Later.  

În ceea ce privește domeniile preferate de clienți, conform Entrepreneur Europe, 5 categorii de produse s-au situat detașat în topul celor mai bine vândute din e-commerce în 2021.

Top 5 categorii de produse cel mai bine vândute online în 2021

  1. Fashion. Domeniul care conduce topul celor mai bine vândute produse în  mediul online anul acesta este segmentul fashion. La nivel european, 25% din sumele cheltuite în achiziții online sunt pentru produse vestimentare, iar procentul este în creștere, conform Entrepreneur Europe. Aceeași publicație observă că, deși domeniul este foarte competitiv, start-up-urile au șanse importante de succes pentru că, în noile condiții ale pieței, miza tinde să devină tot mai mult calitatea experienței de shopping oferită clienților.
  2. Gaming și Home Entertainment. Aceste domenii au înregistrat creșteri importante ale vânzărilor online nu doar în România și alte țări din Europa, ci și peste Ocean. Pandemia și lungile perioade de izolare au determinat oamenii de toate naționalitățile să investească în obiecte pentru petrecerea cât mai plăcută a timpului liber acasă. Jucători importanți din acest domeniu din Statele Unite au raportat creșteri ale vânzărilor online și de peste 300%.
  3. Produse electronice. Creșterea vânzărilor la categoria produselor electronice era una așteptată, mai ales în condițiile în care mulți oameni continuă încă să lucreze de acasă. Retailerii care vor să-și crească cifra de vânzări în domeniu trebuie să vină în întâmpinarea necesităților clienților, cu alternative de plată mai facile.
  4. Alimente și îngrijire personală. Diversificarea magazinelor online și a modalităților de livrare au convins tot mai multe persoane să apeleze la achiziționarea online a produselor alimentare de bază și a celor de îngrijire. Pe de-o parte, sunt evitate astfel spațiile aglomerate, iar pe de alta, shopping-ul online este preferat pentru confortul pe care-l oferă.
  5. Mobilă și decorațiuni interioare. În perioada pandemiei s-a înregistrat o creștere spectaculoasă a produselor ce țin de renovarea și decorarea spațiului din interior. Multe persoane au investit în mobilă și decorațiuni, iar creșterea vânzărilor în aceste domenii poate fi observată nu numai în România, ci în multe alte țări europene. Oamenii sunt dispuși să plătească mai mult pentru confortul de acasă, iar retailerii care vin în întâmpinarea clienților cu facilități de plată pentru susținerea achizițiilor observă creșteri ale ratei de conversie și ale valorii coșului mediu.

Compania fintech mai arată că în urmă cu mai bine de 5 ani, specialiștii în domeniul e-commerce au estimat că în următoarele decenii, până în 2040, achizițiile retail se vor face în mediul online într-un procent de peste 90%.

„O cercetare asupra obiceiurilor de consum din România pe care am realizat-o recent arată că mai mult de 55% dintre români ar dori să folosească metoda de plată Cumperi acum, plătești mai târziu în următoarele 12 luni, iar din experiența noastră de peste 9 ani pe segmentul de finanțare rapidă știm că aceste achiziții au o valoare substanțial mai mare decât media”, spune Alexandru Balaci, CEO Revo Technologies România.  

Parallax

Vizualizari
7694
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri