Raluca Abrihan

Platformă care permite testarea de roboţi online, dezvoltată la Cluj, va ajunge in Silicon Valley

Imagine principala
techsylvania

BrainyAnt, platforma care îţi permite să testezi roboţi educaţionali online, câstigă competitia Startup Avalanche, organizată de Techsylvania în parteneriat cu Risky Business, fond de accelerare clujean si este trimisă în Silicon Valley, unde vor avea ocazia să interacţioneze cu investitori de top.

 

7 startup-uri din 7 ţări au fost selectate pentru a prezenta în faţa unui juriu format din reprezentanţii câtorva dintre cele mai importante fonduri de investiţii din Europa în cadrul Startup Avalanche.

 

Atât BrainyAnt cât şi cel de-al doilea startup clasat, ChatX, un chatbot destinat pieţei de e-commerce, vor avea şansa de a-şi prezenta produsul în faţa Passion Capital şi Atomico, două dintre cele mai importante fonduri de investiţii din Europa.

 

BrainyAnt este fondat de către Alexandru But, Andrei Brumboiu şi Dorin Creţu, trei tineri clujeni. BarinyAnt oferă utilizatorilor posibilitatea de a dirija şi de a coda roboţei educaţionali sau recreaţionali online, urmărindu-i în timp real. Chiar şi copii de 6 ani pot comanda roboţeii folosind un cod prietenos, conceput special pentru ei.

 

Juriul a inclus investitori de top la nivel european în startup-uri early stage, precum Ştefan Glaenzer, fondatorul Passion Capital, sau Alexis Bonte – Atomico.

 

Premiul a fost oferit de AROBS, partener Techsylvania 2017 şi constă în susţinerea echipei câştigătoare pe parcursul delegaţiei în Silicon Valley, acoperind toate costurile acesteia. Echipa BrainyAnt va lua curând contact cu investitori de top în startup-uri de tehnologie.

 

Competiția Startup Avalanche este organizată de Techsylvania în parteneriat cu Risky Business.

 

Techsylvania este un eveniment destinat tuturor pasionaților din lumea IT, tehnologiei și a business-ului, creat în urmă cu patru ani de către Oana Petruș și Vlad Ciurca si organizat la Cluj-Napoca.

 

Risky Business este un fond de accelerare privat, pornit tot la Cluj, la inceputul lui 2017, ce reuneşte peste 30 de antreprenori şi investitori din Transilvania.

Parallax

Vizualizari
602
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri