CZ

Impozitul specific pentru restaurante, baruri, pensiuni: Cum se va aplica (proiect de norme)

Imagine principala
Impozitul specific pentru restaurante, baruri, pensiuni: Cum se va aplica (proiect de norme)
Firmele care au si obiect de activitate sub incidenta noului impozit specific pentru activitati de cazare si alimentatie publica, cunoscut popular si sub denumirea de "forfetar", nu vor plati acest tip de impozit daca nu desfasoara activitati pe codurile CAEN respective, se arata in proiectul normelor de aplicare a impozitului specific, publicate marti de Ministerul Finantelor Publice.

"Persoanele juridice romane platitoare de impozit pe profit, care au inscrisa ca activitate principala sau secundara activitatea/ activitatile corespunzatoare codurilor CAEN prevazute la art. 1 din lege (cele supuse impozitului specific - n.r.), dar care nu desfasoara efectiv activitate in domeniile respective nu sunt obligate la plata impozitului specific unor activitati" - se arata in referatul de aprobare a proiectului de ordin al ministrului Finantelor.

norme aplicare by Claudiu on Scribd



Proiectul de norme de aplicare a impozitului specific mai prevedem printre altele:

  • "Microintreprinderile care intra sub incidenta titlului III din Legea nr. 227/2015 privind Codul fiscal (impozitul pe venitul microitreprinderilor - n.r.), cu modificarile si completarile ulterioare, incepand cu 1 ianuarie 2017 nu aplica impozitul specific unor activitati. Microintreprinderile intra in sistemul de impozit specific unor activitati in anul urmator, pe baza verificarii conditiilor la data de 31 decembrie a anului in care s-a aplicat sistemul de impozit pe profit".
  • In sensul legii "complexul hotelier" este format din cladiri care includ in acelasi edificiu ori edificii legate fizic sau functional structuri de primire turistice cu diverse functiuni, in contextul in care legea nu distinge acest aspect.
  • Exemple de aplicare a impozitului specific diferitelor categorii de contribuabili.

Resurse utile:


Citeste si:

Impozit forfetar 2017: Legea a fost promulgata si se va aplica din ianuarie 2017. Prima plata, in vara anului viitor


Impozitul specific pe restaurante, baruri, unitati de cazare s-a publicat in Monitorul Oficial. Cum se va aplica. Doua studii de caz



Parallax

Vizualizari
4199
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri