​DOCUMENT Cum i se va respinge unei firme codul de TVA

de CZ 30 ianuarie 2017
Antreprenorii care vor sa se inregistreze in scopuri de TVA nu vor mai depune formularul 088, desfiintat, insa tot vor trebui sa depuna inscrisuri si declaratii la ANAF si sa respecte o serie de criterii legate de cazierul fiscal. Noile criterii de acordare sau mentinere a codului de TVA sunt preevazute intr-un proiect de ordin publicat luni de Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Dupa 1 feruarie 2017, cand intra in vigoare eliminarea formularuului 088, criteriile pe care ANAF le va avea in vedere pentru acordarea codului de TVA unei firme se vor referi la aspecte legate de cazierul fiscal al administratorilor si / sau asociatilor firmei.

Daca o firma nu desfasoara activitati economice la sediul inregistrat, sediile secundare si nici in afara acestora, cererea de inregistrare in scopuri e TVA ii este respinsa. La fel si daca administratorii si / sau asociatii au infractiuni trecute in cazierul fiscal.

In cazul firmelor la care se constata indeplinirea doar partiala a criteriilor de acordare a codului TVA, ANAF il cheama pe reprezentatul legal al firmei la Fisc, sa faca anumite clarificari, la o data si la o ora anume. Firma poate sa ceara o singura data amanarea, din motive justificate.

Descarca de AICI propunerea de criterii privind acordarea si mentinerea codului de TVACiteste mai multe despre:   
5679 vizualizari
adauga comentariu 0 comentarii