CZ

Firma gratis, 1 Euro capital social, 1 cont bancar gratuit si 25.000 Euro ajutor de la stat. Ce ar vrea o asociatie de patroni pentru antreprenorii debutanti. Descarca toate revendicarile

Imagine principala
Firma gratis, 1 Euro capital social, 1 cont bancar gratuit si 25.000 Euro ajutor de la stat. Ce ar vrea o asociatie de patroni pentru antreprenorii debutanti. Descarca toate revendicarile
Statul sa nu perceapa nicio taxa la infiintarea unei firme, capitalul social minim obligatoriu sa scada la 1 euro, sa nu dureze mai mult de o zi pentru deschiderea firmei, antreprenorii debutanti sa primeasca si granturi de la stat de 25.000 Euro - acestea sunt cateva dintre cerintele unei asociatii de patroni de intreprinderi mici si mijlocii (IMM) de la viitorul Guvern care va rezulta in urma alegerilor parlamentare din decembrie 2016.

Consiliul National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, o asociatie patronala de IMM-uri, a prezentat, marti, o lista de revendicari sub firma unui "program de guvernare" pe care, sustine CNIPMMR, viitul guvern ar fi bine sa le indepineasca pentru a stimula antreprenoriatul in Romania.

Printre aceste revendicari, se numara:

  • Romania Start Up Nation: infiintarea gratuita a firmei, 1 euro capital social (fata de 200 RON cat este in preent - n.r.), 1 zi infiintare, 1 e-semnatura gratuita, 1 e-sediu (o adresa de e-mail la care o firma sa poata fi gasita de fisc in mod oficial, fara sa fie nevoie de adresa fizica - n.r.), 1 prim cont bancar gratuit (daca se alege deschiderea contului la banca pentru IMM-uri a statului), 1 grant de maxim 25.000 euro pentru intreprinzatorii debutanti, care sa acopere 90% din valoarea investitiei, proceduri simplificate pentru viza de antreprenor, operationalizarea legii business angels si a legii privind finantarea participativa - crowdfunding.

  • Eliminarea tuturor taxelor de la Registrul Comertului (inmatricularea, mentiuni, obtinerea certificatului constatator, publicare in Monitorul Oficial, radiere societate).

  • Eliminarea taxei radio-TV pentru agentii economici.

  • Aplicarea Codului Fiscal si nemodificarea acestuia pentru 4 ani:
- reducerea TVA de la 20% la 19%, incepand cu 1 ianuarie 2017;
- eliminarea impozitului pe constructiile speciale incepand cu 1 ianuarie 2017;
- mentinerea cotei de impozitare pe veniturile microintreprinderilor la 1% pentru cele care- au minim 2 salariati, 2% pentru cele care au 1 salariat si 3% pentru cele fara salariati;
- mentinerea impozitarii la 1% din venit pentru firmele nou-infiintate, cu cel putin un salariat, constituite pe o durata mai mare de 48 de luni.

  • Infiintarea unei banci pentru IMM-uri/ banca de dezvoltare: sustinerea creditarii IMM-urilor si a programelor speciale de finantare a micilor intreprinzatori.

  • Crearea de site-uri institutionale: entrepreneurs.gov.ro, imm.gov.ro care sa cuprinda sectiuni cu tutoriale despre: deschiderea unei afaceri, realizarea unui plan de afaceri, finantarea afacerii, facilitati acordate intreprinzatorilor.






documente






(13 Sept 2016)
PDF,
296KB





Presedintele acestui consiliu, Florin Jianu, sustine ca prin astfel de masuri s-ar crea pentru Romania un brand de tara in care este usor sa faci afaceri, la fel cum sunt Silicon Valley (SUA), Londra sau Berlin.

"Romania trebuie sa fie un pol si atunci daca noi emitem acest mesaj continuu: In Romania sa te duci sa-ti faci o firma este gratuit. Numai impactul acestui mesaj atrage foarte mult. Numai prin acest tip de brading fara sa existe un cost mare din partea statului in spate, in felul asta s-a pozitionat Silicon Valley, in felul asta Londra a fost si inca este un punct focal, Berlinul la fel", a sustinut Jianu, intr-o conferinta de presa, marti.
 
In schimb, guvernatorul Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, declarase anterior ca in Romania sunt foarte multe firme cu pierderi permanente si trebuie sa dispara.

"O treime din intreprinderile private din Romania au pierderi permanente. Sunt foarte multe, circa 200.000- unele probabil sunt foste societati de apartament, create pentru a misca banii, pentru a masca activitati salariale, altele poate ca sunt incercari antreprenoriale familiale mai putin nereusite, dar, oricum, exista 200.000 de intreprinderi private cu pierderi permanente. Intr-o economie de piata adevarata trebuie sa ai atat intrari rapide pe piata, cat si iesiri rapide. Daca o societate nu face fata, sa dispara rapid", spunea Isarescu in octomberie 2015.

Descarca de AICI toate propunerile Consiliului IMM
Parallax

Vizualizari
721
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri