CZ

O firma de recrutare din Romania sustine ca "salariul nu este cel mai important" pentru angajatii de pana in 37 de ani. Firmele recruteaza tineri pe Facebook

Imagine principala
O firma de recrutare din Romania sustine ca "salariul nu este cel mai important" pentru angajatii de pana in 37 de ani. Firmele recruteaza tineri pe Facebook
Pentru persoanele cu varste de pana la 37 de ani, "salariul nu este cel mai important" cand se angajeaza, iar pentru recrutarea lor firmele din Romania trec de la metodele clasice la retelele sociale - sustine o companie de resurse umane, intr-un comunicat remis marti StartupCafe.ro .

Potrivit companiei de recrutare Smartree, procesele clasice de recrutare sunt inlocuite cu cele sociale, punandu-se accent pe mediul online, Social Media si pe interviurile informale.

De asemenea, formalitatea de la interviu a disparut, fiind in acest fel adaptat tot procesul "generatiei millennials".

"Tinerii din generatia millennials, nascuti in perioada 1980-2000, sunt destul de greu de abordat de catre angajatori. Pentru acestia salariul nu este cel mai important si, de departe, nici singurul aspect pe care acestia il iau in considerare in alegerea unui loc de munca. De aceea procesul de recrutare este diferit", considera Raluca Penes, HR Coordinator Smartree.

Potrivit Smatree, "tinerii sunt acum usor de gasit si de atras in mediul online, pe retelele de socializare", cum este Facebook, de exemplu, "unde isi expun cunostintele, dar si de unde isi extrag toate informatiile despre un posibil angajator".

In plus, la interviu, este important ca recruiterii sa mentioneze aspecte legate de:

  • mediul organizational,
  • pachetul de beneficii extrasalariale,
  • flexibilitatea programului de lucru,
  • existenta oportunitatii de a evolua profesional cat mai rapid,
  • distanta fata de domiciliu.

Acestea sunt "lucruri foarte importante pentru candidatii care fac parte din generatia millennials", potrivit sursei citate.

Totusi, sunt si specializari si meserii pentru care, in procesele de recrutare, inca sunt aplicate teste de evaluare, in special in sectorul tehnic, iar aici validarea candidatilor este posibila doar prin aplicarea unor teste de specialitate, precizeaza compania de recrutare.

O alta tendinta vizibila pe piata muncii in ultima perioada a fost recrutarea intr-un mod foarte alert, mentioneaza Smartree.

Astfel, intrarea pe piata din Romania a unui numar mare de companii multinationale, intr-un timp relativ scurt, a generat un necesar suplimentar de personal. In acelasi timp, termenele scurte in care acest necesar trebuie livrat a afectat si calitatea proceselor de recrutare.

"Daca in companiile in care exista un departament de HR procesele de recrutare si de selectie sunt gestionate de catre specialistii in recrutare, decizia finala apartinand managerului sau coordonatorului direct al viitorului angajat, situatia nu este la fel in cazul companiilor mici, unde managerul devine responsabil cu recrutarea" - mai arata firma de resurse umane Smartree, in comunicatul citat.
Parallax

Vizualizari
261
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Povesti Bateti campii, realitatea e ca generatia mentionata e praf si fara cel mai mic simt al raspunderii .

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri