Raluca Abrihan

10 startup-uri romanesti participa la Web Summit, in Dublin

Imagine principala
10 startup-uri romanesti participa la Web Summit, in Dublin
Zece startup-uri din Romania vor participa la editia din acest an a conferintei de tehnologie Web Summit, organizata la Dublin, in Irlanda, eveniment ce a adunat anul trecut peste 22.000 de participanti din 109 tari. "Exista un mediu al startup-urilor foarte sanatos in Romania, sustinut de costurile mici si o infrastructura excelenta a internetului", noteaza site-ul conferintei, care anunta, totodata, lista firmelor romanesti participante.

SmartDreamers - platforma de recrutare online, fondata de Adrian Cernat, Marius Huza si Mihai Ceusan. Startup-ul activeaza, in prezent, in Romania, Polonia si Ungaria.

Alphid Advanced Development
- dezvoltator de produse si software pentru home automation (domotica)
Webdil.io - dezvoltator de aplicatii.

Online Venues and Events - platforma online care prezinta programul unor evenimente de business, teatru, concerte etc si vinde bilete online.

T-Me Studios
- dezvoltator de aplicatii si interfete mobile.

Kinderpedia
- platforma digitala interactiva dedicata copiilor de gradinita, parintilor si educatorilor.

Public Square - aplicatie care vrea sa puna in legatura utilizatorii cu autoritatile, compaiile care se ocupa de utilitatile unei localitati si diferite agentii.

Holotech Studios
- dezvoltator de software, cel mai renumit produs al lor fiind FaceRig, care iti permite sa transformi imaginea unor personaje reale in animatii.

CheckMobi
- aplicatie dedicata firmelor care ajuta la managerierea contactelor telefonice.

PARKING+PLUS - solutie smart parking care propune gestiunea inteligenta a locurilor de parcare folosind un ecosistem de aplicatii web, mobile si hardware inovativ.

Conferintele specializate in tehnologie, Web Summit, se organizeaza anual, incepand cu 2010, la Dublin. Editia de anul urmator a evenimentului se va tine la Lisobona, in Portugalia, potrivit organizatorilor. In 2014, evenimentul a adunat peste 22.000 de participanti si speakeri, atat reprezentanti ai marilor companii IT&C cat si startup-urilor.

Recent, cateva site-uri de specialitate straine au publicat articole prin care ii acuza pe organizatorii Web Summit de o promovare neloiala si agresiva a eveniementului si sustin ca percep taxe prea mari startup-urilor participante.

Taxele de participare la Web Summit, pentru startup-uri, au fost urmatoarele:


ALPHA (startup-uri in stadiu primar): 1.950 euro - pentru 4 bilete
BETA (care a reusit sa stranga finantari intre 1 si 3 milioane de euro) : 2.950 euro - pentru 4 bilete
START (care a primit finantari de peste 3 milioane de euro): 3.950 euro - pentru 2 bilete
Parallax

Vizualizari
91
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri