CZ

"Biblioteca" bucuresteana de materiale pentru start-upuri si profesionisti independenti vrea sa stranga 15.000 de euro pe internet

Imagine principala
"Biblioteca" bucuresteana de materiale pentru start-upuri si profesionisti independenti vrea sa stranga 15.000 de euro pe internet
Spatiul de co-working NOD Makerspace din Bucuresti vrea sa stranga 15.000 de euro din donatii de la public, printr-o camanie de crowdfunding, pentru proiectul MATER, o "biblioteca" de materiale destinata start-upurilor si diversilor proesionisti independenti.

Potrivit unui comunicat transmis de echipa MATER, marti, publicatiei StartupCafe, campania de crowdfunding va fi lansata pe data de 20 mai 2017, pe platforma Startarium. Startul campaniei va fi marcat printr-o petrecere pe santierul bibliotecii, la etajul I din complexul Industria Bumbacului (Splaiul Unirii 160), din Bucuresti.  

Banii stransi din campanie vor fi folositi pentru a construi cele 30 de module de expunere a materialelor, mai arata sursa citata.

In schimbul donatiilor, oamenii vor primi recompense ce constau in abonamente la biblioteca de materiale, obiecte de design ce includ materiale inedite sau optiunea de a deveni co-fondator al proiectului, promit cei de la MATER.

Informatii despre proiect vor fi disponibile pe site-ul www.materlibrary.ro si pe platforma Startarium, care va gazdui campania de crowdfunding.




Proiectul MATER (Foto: NOD Makerspace)




"Am creat ideea bibliotecii de materiale cu gandul la profesionistii din arhitectura, design, advertising si alte industrii creative. Experienta de a atinge si compara materiale diferite este esentiala pentru procesul creativ, si am decis sa implicam aceasta comunitate de la inceputul proiectului. Oferim astfel beneficiarilor si sustinatorilor bibliotecii ocazia de a se implica in MATER si de a ne sustine atat financiar, cat si printr-un vot de incredere in acest proiect curajos", a spus Florin Cobuz, co-fondator MATER.

MATER, care se doreste "prima biblioteca de materiale din Romania si Europa de Sud-Est", ar urma sa se deschida in octombrie 2017, cu 3.000 de materiale expuse intr-o prima etapa.

Aceasta "biblioteca" de materiale este un proiect dezvoltat de asociatia NOD Makerspace, care sustine ca este cel mai mare spatiu colaborativ din Romania.

Spatiile de co-working, care au castigat teren si in Romania, sunt solutii ieftine de lucru in comun pentru start-upuri si alte firme mici, care reusesc astfel sa-si imparta anumite costuri, cu spatiile comune, serviciile de curatenie si receptie, secretariatul, cu facilitatile de comunicare, iluminat etc.
Parallax

Vizualizari
144
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri