Claudiu Zamfir

"Portofelul romanesc" cu antifurt, care a strans 22.000 de dolari pe Kickstarter, a inceput sa preia comenzi online

Imagine principala
"Portofelul romanesc" cu antifurt, care a strans 22.000 de dolari pe Kickstarter, a inceput sa preia comenzi online
​Un roman plecat in Statele Unite face portofele anifurt si s-a apucat sa le vanda pe internet, in toata lumea. Portofelul Wallor, dotat cu sistem de localizare GPS si bluetooth, a strans 22.000 de dolari intr-o recenta campanie de crowdfunding pe Kickstarter, iar acum se fabrica in China. Antreprenorul roman ne-a spus cate ceva despre afacera sa.





Viorel Cretu


Foto: LinkedIn





Romanul Viorel Cretu (36 de ani) a patit-o destul de urat in Spania, in urma cu un an: portmoneul cu bani si acte i-a fost furat. Atunci a decis sa faca un portofel pe care sa-l poti localiza rapid cu ajutorul telefonului mobil.

Viorel face afaceri de 8 ani alaturi de fratele sau, George, lansand impreuna WebEffects Network, o companie care are peste 240 de colaboratori in Europa de Est si clienti in Statele Unite si Europa de Vest.

Anul trecut, in noiembrie, si-au deschis, la New Mexico, SUA, firma Wallor Wearables LLC, pentru proiectul portofelului inteligent Wallor, in care au investit 50.000 de dolari. Startupul lor mai are un sediu la Alicate, Spania, si urmeaza sa-si mai deschida si in China si in Orientul Mijlociu, pentru a fi mai aproape de clienti.







In preajma Craciunui 2016, au lansat o campanie de strangere de fonduri pe Kickstarter unde si-au propus sa adune 15.000 de dolari, insa au reusit sa obtina 22.000 de dolari, dar si, mai important, reclama si marketing. Pe platforma de crowdfunding au avut 187 de sustinatori din toata lumea, pentru care au fost oferte pornind de la portmoneul pentru carduri, la 56 de dolari bucata, de Black Friday, pana la pachete de 4200 de dolari cu mai multe produse. Livrarea este planificata pana in aprilie 2017.

Ultimele doua luni Viorel si le-a petrecut pe drumuri in China, in cautarea de fabricanti cu costuri cat mai mici si calitate cat mai inalta, iar acum si-a lansat magazinul online care preia comenzi si din Romania.

"Partea Kickstarter a fost o aventura,in apropierea Craciunului, pentru persoane dornice de senzatii tari. Asta ar fi rezumatul concret al celor 22.000 de dolari. Ce-a urmat dupa a fost si mai interesant. Pe 26 decembrie am plecat in China unde timp de 77 de zile am facut naveta intre Shenzhen si Shanghai, testand aproximativ 20 de companii. In final am decis ca linia de productie sa se extinda si sa cuprinda o gama mai larga, concentrata pe o combinatie intre fashion si tehnologie.

Dupa doua luni petrecute in China si multe multe intalniri, am reusit sa revin pentru scurt timp la Alicante, Spania. Am lansat site-ul cu produsele. Toate produsele de pe site, mai putin cele cu eticheta pre-order, sunt gata de vanzare incepand de maine
", a declarat, pentru StartupCafe, Viorel Cretu.
 



Foto: Kickstarter / Wallor



In momentul de fata magazinul sau online are 20 de produse - portofele inteligente pentru bancnote si monede, portmonee pentru carduri bancare, precum si accesorii. Portmoneele inteligente pentru carduri sunt de la 113 lei, iar portofelele pentru bancnote, monede sau acte figureaza in faza de pre-order, la 416 lei, cu livrare din iunie 2017, in prezent mai lucrandu-se la componentele de localizare.

"Toate produsele se fabrica in China. Am negociat personal contractele cu toti producatorii, in momentul de fata avand 4 companii colaboratoare", mai spune Viorel.

Fabricantii sunt impartiti in felul urmator:

- Portofel - la Shanghai
- Incarcator wireless - la Shenzhen
- Carcase telefon - la Guangzhou
- Dispozitiv Bluetooth/ GPS - la Shenzhen.

Centrul principal de livrare va fi in Shanghai, urmand ca produsele sa fie livrate in centrele din Statele Unite, Spania si in tarile arabe. "Am creat aceasta configuratie atat pentru o extindere rapida la nivel international, cat si pentru eliminarea taxelor vamale pentru clientii nostri".

Portofelul din piele Wallor va putea fi localizat pe distante practic nelimitate, cu ajutorul GPS-ului, iar pentru precizie se folosestea tehnologia Bluetooth, pe o raza de 60 - 100 de metri, din cate ne spune antreprenorul roman. Daca hotul apuca sa ia banii si sa arunce portmoneul, macar vei avea sansa sa-l recuperzi cu actele in el. Sistemul de localizare al Wallor este gestionat pe smartphone, printr-o aplicatie disponibila pentru Android si iOS.

De asemenea, portofelele promit si protectie anti-skimming, o metoda de furt al banilor de pe cardurile contactless, cu aparate de scanare.




Foto: Kickstarter / Wallor

"Produsul de urmarire are un dispozitiv de Bluetooth si un modul de GPS. Portofelul fiind un accesoriu care in 99% din timp va fi conectat la telefonul mobil, bateria necesara pentru functionarea dispozitivului este mult mai redusa - cam 200mAh. Pentru partea de SIM, solutia gasita este un chip care inlocuieste SIM-ul cu un cod primit de la providerul de date. Solutia este in constructie si in aproximativ 45 de zile sistemul va fi finalizat si integrat.

Dimensiunea sistemului va fi cat un card de credit si va fi integrat intre stratul de piele si protectia RFID (Radio-Frequency Identification - n.r.). Bateria se incarca prin conectare wireless la orice incarcator cu standard QI, si-are o perioada de 3-6 luni intre incarcari. Felul in care am conceput sistemul este ca portofelul sa nu foloseasca partea GPS decat in cazul in care portofelul este pierdut in taxi, sau furat", explica Viorel Cretu.

Firma vine si cu incarcatoarele din lemn si magnetice pentru masina, precum si o varianta de incarcator din aluminiu de calitate mai buna sau cu incarcare foarte rapida.

Echipa Wallor cuprinde 8 persoane. Viorel este CEO, iar George este manager de proiect. In echipa mai este o romanca, Raluca Mitarca, pe partea de design.

Alaturi de ei a mai venit un est-european, Gergely Darvas, un antreprenor din Ungaria, care a construit afaceri prospere in domeniul nanotehnologiei si al cosmeticelor si s-a remarcat ca investitor venture capital pentru mai multe start-upuri si intreprinderi mici si mijlocii.

Evident, ideea portofelului cu sistem de localizare nu este noua. Wallor are concurenti atat pe segmentul accesibil ca pret, cat si pe cel de lux. Unul dintre acestia este Walli Warables, care, in urma cu un an, a strans 526.000 de dolari pe platforma de crowdfunding Indiegogo. Firma este din Dallas, Texas.
Parallax

Vizualizari
1556
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
nu inteleg... cum functioneaza tracking-ul GPS fara sim-card. Prin ce mijloace este trimisa pozitia portofelului catre proprietar?

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri