Luminita Pirvu

Video Un startup american care vrea sa aduca gradina de legume in living cere investitie de 50 000 de dolari

Nanofarm este un concept de gradina de plante si legume in apartament, lansat de doi tineri din Georgia pe platforma de crowdfunding Kickstarter. Proiectul este destinat celor care isi doresc sa se hraneasca sanatos dar nu au timp si nici spatiu pentru a-si face o gradina. Inovatia adusa de cei doi este faptul ca plantele si legumele pot fi integrate in designul apartamentului si au efect decorativ pentru orice camera din casa.

Alex Weiss manager Replantable a studiat Ingineria biomedicala la Georgia Tech si a lucrat in diverse startup-uri in domeniu. Ruwan Subasinghe este managerul pe partea de design in cadrul Replantable. A absolvit cursurile de Inginerie mecanica la Georgia Tech si a lucrat in atelierul de mecanica al Universitatiii cu dispozitive pentru microfluide.

Replantable este membra a incubatorului de afaceri din Georgia, Advanced Technology Development Center, unul dintre cele mai recunoscute din regiune.

Cei doi s-au cunoscut in timpul studiilor iar ideea Nanofarm a pornit de la frustarea ca plantele pe care le foloseau in bucatarie, cand gateau, nu erau suficient de proaspete. Dupa ce si-au terminat studiile, cei doi au infiintat Replantable si au inceput sa cultive plante si sa le comercializeze oferind clientiilor lor o alternativa la agricultura industrializata.

Nanofarm a fost creata pentru cei care isi doresc sa se hraneasca sanatos dar nu au timp si nici spatiu pentru a-si face o gradina.

Proiectul a fost lansat in 2015 si este in stadiu de beta, fiind testat pe 30 de clienti.

Nanofarm este un kit care contine o tava pentru apa si folia cu nutrienti si semintele plantelor sunt introduse intr-o cutie modulara de lemn cu geam si cu leduri in interior, se seteaza perioada necesara de crestere iar plantele se dezvolta singure. Cutiile pot fi aranjate in orice loc al casei atasate pe perete sau puse pe diverse obiecte de mobila din casa.

Potrivit fondatorilor, semintele plantelor sunt organice iar nutrientiii din care se hranesc acestea nu contin pesticide. Salata, spanac, ridichi, sfecla rosie, busoic sau diversi germeni se numara printre plantele crescute cu nanofarm.

Pretul unei Nanofarm porneste de la 350 de dolari si include cutia modulara si semintele pentru o singura planta.

Proiectul este lansat pe platforma de crowdfunding Kickstarter. com si are nevoie de 50.000 de dolari pentru finantare. Pana in prezent acestia au strans 18.500 dolari
Parallax

Vizualizari
72
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri