L.P.

Save energy a castigat marele premiu la JA Europe Enterprise Challenge 2016

Imagine principala
Save energy a castigat marele premiu la JA Europe Enterprise Challenge 2016
Echipa Save Energy a propus o priza inteligenta care impiedica alimentarea cu energie electrica a diferitelor aparate, atunci cand acestea sunt in stand-by. Folosind un microprocesor pe 8 biti priza poate detecta automat atunci cand dispozitivele intra in stand-by si poate impiedica automat alimentarea acestora la sursa de curent, astfel salvand energia consumata inutil.

Membrii echipei estimeaza ca daca la nivel mondial toate prizele ar fi inlocuite cu Save Energy, consumul de curent electric s-ar reduce cu cel putin 10%."Ne-am focusat pe inovatie, tehnologie si creativitate pentru a ne dezvolta proiectul. Pentru a castiga, am lucrat foarte mult alaturi de JA Romania, dar cred ca principalul nostru avantaj consta in abilitatea noastra de a prezenta si de a vorbi in public, dar si de abilitatea de a scala afacerea", a spus Alexander Marcu-Stoica, CEO Save Energy.

Peste 90 de studenti din 16 tari europene au concurat in finala competitiei de antreprenoriat JA Europe Enterprise Challenge 2016. Gazduit in Romania, Bucuresti, JA Europe Enterprise Challenge reprezinta evenimentul european anual al studentilor ce au participat de-a lungul anului in programul universitar de antreprenoriat "Start Up" si care au castigat etapele nationale din tarile lor.

JA Europe Enterprise Challenge Awards:
Castigator: Save Energy, Romania
Locul 2: Danish Cardboard Tech, Danemarca
Locul 3: Safety Chair, Danemarca

European Signature Awards:


"Cisco Technopreneurship Award"
recunoaste cei mai buni antreprenori din domeniul tehnologiei care au fost in masura sa puna abilitatile lor digitale in practica si sa vina cu o idee inovatoare
Castigator: Serafirm, Romania

"NN Social Innovation Award"
recunoaste start-up-ul care integreaza cel mai bine grija si impactul in strategia lor de business si in acelasi timp pastreaza un plan realistic in piata concurentiala de astazi.
Castigator: Danish Cardboard Tech si Safety Chair, Danemarca

EY Business Vision Award recunoaste echipa cu cea mai clara si eficace viziune de business, echipa cea mai inovatoare si mai flexibila, care si-a dovedit succesul real de piata bazat pe asumarea unor riscuri calculate.
Castigator: Save Energy, Romania

Programul Start Up este o initiativa JA Europe ce a implicat 14,000 de studenti din 300 de univesitati, oferindu-le oportunitatea de conduce un business inca de la etapa de idee.

Junior Achievement Romania este o organizatie non-profit, avand ca misiune dezvoltarea in Romania a programelor internationale JA de educatie antreprenoriala, economica, financiar si orientare profesionala. 39 de tari din Europa si 123 de tari din toata lumea urmeaza programele JA. In Romania, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de scoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educatiei Nationale si Cercetarii Stiintifice si cu sustinerea financiara a comunitatii de afaceri.
Parallax

Vizualizari
62
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri