Ovidiu Popica

REPORT. Andrei Pitis, Innovation Labs 2016: ”Vrem sa le aratam un alt drum decat cel obisnuit: faci facultate apoi te angajezi, undeva, la o firma buna.”

Imagine principala
VIDEO REPORT. Andrei Pitis, Innovation Labs 2016: ”Vrem sa le aratam un alt drum decat cel obisnuit: faci facultate apoi te angajezi, undeva, la o firma buna.”
​​Cei 24 de finalisti de la hackathon-ul Innovation Labs 2016 incep de
marti, 8 martie 2016, prima runda din perioada de mentorat pentru
transformarea ideilor selectate in proiecte finantabile. Timp de 2 zile,
in weekend-ul  5-6 martie 2016, la biblioteca centrala a Universitatii
Politehnice din Bucuresti, 72 de echipe si-au prezentat ideile in patru
sectiuni: securitate cibernetica, agricultura, telemedicina &
lifestyle si retail. Dupa prima zi au ramas 42 de echipe iar la final 24
au fost selectate pentru perioada de mentorat. Prima intilnire va fi cu
Andrei Pitis, fondator Vector Watch. Intr-un interviu pentru StartupCafe, investitorul spune ce proiecte i s-au parut cele mai interesante. 



Operator si montaj video: Balázs Nitsch-Petioky / Video realizat cu echipament Nikon

Andrei Pitis, mentor Innovation Labs, fondator Vector Watch

  • Anul acesta am introdus o categorie noua: agrotech. Am fost foarte surprins, pentru primul an cu aceasta categorie, sa vad idei si echipe foarte puternice
  • In general mi-au placut proiectele din zona de agricultura si au mai fost vreo cateva din zona de medical care mi s-au parut foarte interesante
  • InnovationLabs este un program ce se axeaza pe studenti care au abilitatile tehnice sa dezvolte sau sa vina cu inovatie tehnica si incercam sa ii ajutam sa isi dezvolte abilitatile de business, le oferim networking, ajung sa cunoasca programe similare...Pentru ca InnovationLabs este un preaccelerator, multi dintre ei merg apoi la un accelerator, fie in Romania fie in strainatate, unii iau investitii de afara
  • A fost o crestere fantastica de la an la an; din primul an, cred ca am avut una-doua echipe de succes, in al doilea an 2-3 echipe, al treilea an au fost vreo sapte echipe care au mers mai departe si au facut lucruri foarte interesante. Anul acesta realmente, la bloc start - programul abia incepe, acum au fost doar selectati - sunt echipe mult mai puternice decat in anii anteriori si chestia asta creste de la an la an.
Atuurile echipelor de anul acesta:
  • in primul rand se prezinta mai bine decat in ceilalti ani, de la bun inceput
  • in al doilea rand au fost foarte...au lucrat noaptea si, unii dintre ei, chiar au facut niste prototipuri viabile
Ce le lipseste echipelor si vor invata in perioada de mentorat:
  • Cred ca le lipseste multora experienta de business, evident, si modalitatea de a intra in piata insa programul InovationLabs asta isi propune, pana la urma: sa-i invete cum sa faca, unora chiar sa le ofere, prin intermediul partenerilor sau al programelor urmatoare cum sa ia o finantare, dar pentru absolut toti care intra in program ne propunem sa le oferim sansa..sa le aratam un alt drum decat cel obisnuit: faci facultate apoi te angajezi, undeva la o firma buna.
  • Sunt cateva echipe care mi-au trezit interesul si as vrea sa le vad cum evolueaza in decursul programului. La sfarsitul programului eu pot sa va spun, cu o certitudine de 100% pentru mine, daca as investi sau nu si cu o precizie destul de buna daca echipele sunt investibile sau nu, ori daca mai au nevoie doar de un pas de accelerare, pentru a deveni investibile, daca sunt pe drumul corect pentru o investitie.

Saptamana viitoare, intre 12-13 martie 2016 vor avea loc, simultan, alte trei Hackathoane, in Cluj-Napoca, Sibiu si Timisoara.

Cine sunt cei 24 de finalisti ai hackathon-ului din Bucuresti pentru programul de accelerare Innovation Labs 2016


Unul dintre proiectele care au intrat in programul de mentorat este Beenocular, un fel de traducator de ”albineza” care ar trebui sa permita albinelor dintr-un stup sa comunice cu apicultorii si altfel decat prin...bazait. Iata cum a aratat prezentarea Madalinei, membra a echipei care dezvolta ideea, la sesiunea de pitch  unde concurentii au avut la dispozitie maxim 3 minute sa vorbeasca, in engleza, despre proiectul lor.
 


Operator si montaj video: Balázs Nitsch-Petioky / Video realizat cu echipament Nikon
Parallax

Vizualizari
82
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri