RA

Zece pasi importanti care te vor ajuta sa iti lansezi startup-ul mai rapid

Imagine principala
Zece pasi importanti care te vor ajuta sa iti lansezi startup-ul mai rapid
In industria startup-urilor intalnim adesea multi oameni care "vor sa", "incearca sa", dar pur si simplu nu reusesc sa porneasca afacerea. Care este principala cauza? Cei mai multi pur si simplu nu stiu cum sa isi duca afacerea din punctul A in punctul B. Punctul A este momentul in care antreprenorul vine cu o ideea de afacere foarte buna, iar B este acel stadiu in care afacerea este deja lansata in piata si incepe sa aduca bani, scrie Entrepreneur.com.

Dar procesul pe care trebuie sa il parcurgi de la A la B este foarte important. Sa parcurgi cat mai repede acest traseu este esential pentru ca orice intarziere s-ar putea sa iti omoare potentialul ideii. Iata cativa pasi care te pot ajuta sa grabesti lansarea startup-ului tau.

1. Pur si simplu porneste afacerea


Uneori este mai impoartant sa dai pur si simplu startul afacerii decat sa fii extrem de precaut ca acel start sa fie corect. Acel ceva care te tine pe loc, fie poate fi ignorat, fie necesita mai multa atentie, in orice caz lucrurile trebuie puse in miscare daca vrei sa se intample ceva. Ia fiecare etapa pe rand.

- Scrie prima linie de cod
- Inregistreaza domeniul
- Schiteaza produsul
- Realizeaza un prototip

2. Vinde orice


Exista antreprenori care stiu de la bun inceput exact ce vor sa vanda. Dar exista si acei antreprenori care n-au nici cea mai vaga idee in acest sens. Vor doar sa vanda ceva. In acest caz, incearca sa vinzi orice. Exista mari oameni de afaceri care nu vand produse unice in piata. Dar le vand diferit sau mai bine. Entrepreneur.com da cateva exemple in acest caz: Sam Walton (Wal-Mart), Ted Turner, Howard Schultz sau Warren Buffett.

Un atreprenor nu trebuie sa aiba neaparat o minte inovatoare. Poate sa ia un produs creat de altcineva si sa se ocupe de vanzarea lui. Vezi povestea lansarii Virgin Airlines. Fondatorul companiei, Richard Branson a aflat cu cateva minute inainte de decolarea avionului care trebuia sa il duca spre Virgin Islands ca zborul a fost anulat. Asa ca a rezervat un zbor privat si a inceput, ad-hoc, in aeroport, sa vanda bilete celor care aveau bilete in zborul anulat.  "Am luat o tablita pe care am scris: <<Virgin Airlines. 29 dolari>>. Am vandut bilete pentru toate locurile din avionul inchiriat.

3. Cere sfatul celor din jur


Nu poti sa detii toate informatiile de care ai nevoie pentru lansarea unei firme. E bine sa te consulti si cu un avocat. Daca nu iti permiti unul ai putea sa incerci sa ii propui cedarea unei parti din firma. Iar acest lucru est evalabil si in cazul altor specialisti, precum cei din zona de marketing sau IT.

4. Angajeaza oameni care sa lucreze de la distanta


Daca vrei sa gasesti oameni foarte buni, dar pe care sa ti-i si permiti ar trebui sa iei in calul posibilitatea de a angaja oameni care sa lucreze de la distanta.

5. Angajeaza oameni pe care poti sa ii delegi sa faca o parte din munca ta


6. Gaseste un cofondator

Investitorii sunt mai interesati sa finanteze startup-urile care au la baza o echipa de fondatori, mai degraba decat cele care au un singur fondator.

7. Lucreza cu oameni care te motiveza


8. Nu te concentra doar pe partea financiara


Focusarea doar pe aspectele financiare iti distrage atentia de la alte lucruri importante pentru afacerea ta.

9. Investeste timp si bani in marketing


Marketingul este extrem de important pentru afacerea ta, te ajuta, practic, sa faci cunoscut produsul pe care vrei sa il vinzi.

10.Vorbeste cu potentialii clienti


Un startup nu poate sa existe atata vreme cat el este doar in mintea celui care il construieste. El exista doar din momentul in care ajunge si la potentialii clienti. Iar daca vrei sa ai oameni care sa iti cumpere produsul trebuie sa afli tot ce se poate despre acesti oameni si de la acesti oameni. De ei depinde viata pordusului tau.

In cocluzie, lansarea rapida nu inseamna si o fortare a cresterii afacerii. Strategia de crestere trebuie lucrata cu mare atentie. Dar sa iei startul rapid este foarte important, in conditiile in care industria startup-urilor este o cursa, cu cat pornesti mai repede cu atat ai sanse mai mari sa castigi mai mult teren.

Parallax

Vizualizari
307
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
Sper sa va fie de ajutor ca o completare acest articol, mult suc Am scris un articol ghid despre 5 pasi simpli sa lansezi un site de succes aici : http://9nl.us/ty5u Ne intalnim pentru mai multe sfaturi de internet marketing aici : https://www.imarketingnews.ro

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri