Vlad Barza

​VIDEO Ce se intampla cand ideea suna genial, dar produsul intarzie sa apara? O povestioara cu laserul care ar revolutiona barbieritul

Imagine principala
​VIDEO Ce se intampla cand ideea suna genial, dar produsul intarzie sa apara? O povestioara cu laserul care ar revolutiona barbieritul
​Cativa antreprenori au promis ca vor revolutiona barbieritul cu un aparat ce inlocuieste lama cu un laser, iar cei incantati de idee au donat in total 4 milioane de dolari pe platforma Kickstarter pentru a ajuta aducerea ei in productia de serie. Insa cei de la Kickstarter au eliminat proiectul de pe site fiindca un prototip functional a tot intarziat sa apara. Care a fost consecinta?. Platforma rivala de crowdfunding Indiegogo a primit proiectul cu bratele deschise si investitorii au inceput sa apara si acolo.

Skarp Laser se numeste produsul revolutionar promis, un mic aparat de ras care taie parul cu ajutorul unui laser, renuntand la lame. Va oferi un barbierit precis si fara iritatii, spun ce care au venit cu ideea si au infiintat in California firma Skarp Technologies.



Insa, la fel ca alte idei care suna excelent, si aceasta avea nevoie de finantare, iar compania a obtinut in total 4 milioane de dolari prin platforma Kickstarter, depasind substantiaal obiectivul initial de 160.000 dolari. Presa internationala a scris pe larg despre idee cand a fost anuntata, unii s-au aratat entuziasmati, iar data de lansare promisa era martie 2016.

Insa, desi ne apropiem de termen, un prototip functional convinagator nu a fost prezentat, ci doar un scurt video cu un aparat care abia reuseste sa taie cateva fire de par - in niciun caz ceva care sa revolutioneaza aparatele de ras. Ca urmare, si cei de la Kickstarter s-au sesizat si au scos proiectul de pe site, motivand ca nu exista un prototip functional care sa poate fi testat si examinat.

Nu a fost finalul. Cand o idee suna bine, exista persoane care vor sa-i mai dea o sansa, astfel ca site-ul de crowdfunding Indiegogo a fost dornic sa primeasca ideea Skarp Laser care a obtinut pana acum peste 150.000 dolari finantare.




Cei care sustin financiar diverse idei stiu ca practic contribuie la un proiect care poate - sau nu - sa aiba succes. Acesti sustinatori de pe site-uri precum Kickstarter sau Indiegogo nu doar ca ofera bani, ci si feedback, ei putand schmba mult ideea initiala, imbunatatind-o si oferindu-i mai multe sanse de succes in piata, noteaza cei de la BBC.

Oliver Pearce-Owen de la Skarp a spus pentru The Verge ca probabil Kickstarter i-a eliminat de pe site din caza unui lobby puternic, insa nu a explicat la cine se referea. El a mai spus ca Skarp a precizat ca in clip este prezentat un prototip care a fost dus cat de departe s-a putut inainte de faza productiei de serie.

Insa nici pe Indiegogo nu s-au aratat toti increzatori ca ideea va ajunge in piata, mesajele fiind ca echipa trebuie sa dezvolte un prototip mult mai bun pentru a convinge ca afacerea e viabila.

Concluzia este ca multi vor sa finanteze idei care suna grozav, insa trebuie sa apara si rezultatel palpabile. Daca prototipul promis intarzie sa apare, sau este prezentat intr-o forma dezamagitoare, investitorii vor renunta. In cazul de fata concurenta dintre cele doua platforme de finantare ofera inca o sansa aparatului de ras cu laser.

Surse: BBC, The Verge, Wired
Parallax

Vizualizari
59
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri