smilemedia.ro

webPR:Ultimele zile pentru inscrierea startup-urilor in programul de accelerare MVP Academy

Imagine principala
webPR:Ultimele zile pentru inscrierea startup-urilor in programul de accelerare MVP Academy

Startup-urile in tehnologie care vor sa beneficieze de sesiuni de mentorat cu profesionisti in tehnologie si oportunitati de finantare mai pot aplica la programul de accelerare MVP Academy pana duminica, 19 februarie. Timp de noua saptamani fiecare echipa selectata va lucra alaturi de mentori din industrie si va avea acces gratuit la servicii in valoare de peste 1 million de dolari pentru a-si dezvolta afacerile cu succes. Aplicatiile sunt deschise online pe www.mvpacademy.co.


Dezvoltat in parteneriat cu CyberGhost VPN, cu sprijinul partenerilor Bitdefender, Microsoft si Raiffeisen Bank, programul de accelerare MVP Academy este gratuit si se adreseaza startup-urilor in tehnologie care dezvolta produse pentru piata globala.

Timp de 9 saptamani, echipele selectate vor participa la zeci de ore de mentoring unu la unu cu specialisti locali si internationali printre care Florin Talpes (Founder & CEO Bitdefender), Radu Georgescu (Founding Partner GECAD Ventures), Robert Knapp (Co-founder & CEO CyberGhost VPN), Adrian Gheara (Tech Startup Advisor & Investor) si Max Kelly (Managing Director, TechStars Londra). Lista completa a mentorilor este disponibila online pe site-ul programului.

Peste 70 workshop-uri, sesiuni de prezentare a afacerilor si consultanta de business

Una dintre componentele principale ale programului este reprezentata de sesiunile de consultanta de business unu la unu cu specialisti din industriile in care activeaza startup-urile acceptate in program. Fiecare echipa va avea ocazia sa discute despre dezvoltarea propriei afaceri cu experti dedicati: de la profesionisti in marketing si ingineri software, pana la specialisti in dezvoltarea de produse pentru piata globala si alti fondatori de startup-uri.


”Pentru TypingDNA, experienta MVP Academy a fost transformatoare. Am intrat in proiect cu o aplicatie inovatoare din punct de vedere tehnologic, dar fara un model de afacere concret. Am trecut in mai putin de o luna de cateva ori prin ciclul "esec - succes", zeci de intalniri unu la unu si multe discutii aprinse. Viteza cu care se intampla lucrurile odata ce intri intr-un astfel de incubator este incredibila si increderea cu care iesi la capatul celalalt este fie egala cu zero, fie maxima.”, povesteste Raul Popa, fondatorul TypingDNA, una dintre echipele care au participat anul trecut la MVP Academy.

Ulterior absolvirii programului din 2016, TypingDNA a primit o investitie de la GECAD Ventures si mai multi investitori de tip angel locali, a lansat o prima versiune a produsului sub forma de API si isi mareste echipa pentru a continua dezvoltarea produsului.

Una dintre noutatile editiei din 2017 este faptul ca fiecare echipa selectata pentru a fi accelerata va beneficia de servicii gratuite in valoare de peste 1 milion $. Vor fi, in special, resurse tehnice precum hosting, e-mailing, tool-uri de marketing, servicii de stocare etc. care le vor permite antreprenorilor sa valideze noi functionalitati si sa identifice oportunitati mai repede si mai ieftin.

Demo Day - prezentarea afacerilor in fata a 500+ profesionisti in tehnologie

Cea de-a patra editie a programului de accelerare MVP Academy se va incheia cu Demo Day, eveniment in cadrul caruia echipele isi vor prezenta afacerile in fata unei audiente formate din investitori, antreprenori, mentori si profesionisti in tehnologie la nivel regional. Peste 500 de invitati au fost prezenti anul trecut la evenimentul de final al programului.

Cele mai promitatoare dintre echipele MVP Academy pot primi investitie in schimbul unui procent minoritar din companie prin MVP Angels, retea de investitori de tip business angel asociata programului de accelerare.

Pentru a fi acceptate in program startup-urile trebuie sa dezvolte un produs in domeniul tehnologiei, sa aiba un prototip functional, sa targeteze o piata globala si sa fie dedicati dezvoltarii afacerii. Participarea la programul de accelerare MVP Academy este gratuita si aplicatiile sunt deschise pana duminica, 19 februarie 2017, pe website-ului programului.

MVP Academy este un program realizat in parteneriat cu CyberGhost VPN, cu sprijinul Bitdefender, Microsoft Romania, Raiffeisen Bank si suport logistic din partea F6S. Mediatizarea programului este asigurata de Start-up.ro, Startup Cafe, EuropaFM, Business Review, Softlead, IQAds, eFinance, Agora, The trends, cu sprijinul Zelist Monitor si cu sustinerea comunitatilor de profesionisti in tehnologie.

Vizualizari
0
Conţinut
Adauga comentariu